IPMS Open 2000


Ett arkiv från IPMS Open 2000.

 Vad är IPMS Open?

IPMS Open är en årlig tävling och utställning för plastmodellbyggare. IPMS Open har en välgrundad renomé som årets viktigaste evenemang för modellentusiaster i Sverige och en av de viktigaste i Norden. IPMS Open hålls traditionellt under våren i Stockholm, som en tvådagars evenemang. IPMS Open omfattar framför allt en utställning och tävling, men även en modellmässa med möjlighet att köpa modeller, verktyg, tillbehör och böcker.

I år ordnas IPMS Open i nya lokaler – Skytteholmsgymnasiets idrottshall i open2000_01Solna utanför Stockholm, 10 minuter från centrum med tunnelbanans blå linje.

Syftet med dessa sidor är att informera dig om IPMS Open. Om du inte är modellbyggare själv, hoppas vi att du kommer till utställningen. Du kommer at kunna se många exempel på utomordentligt fint hantverk. Om du är tekninskt intresserad, blir det en intressant resa genom teknikens historia. Ännu mer lärorikt kan utställningen vara för dina historiska intressen. Kom och se!

Om du bygger plastmodeller själv – och detta är ett brett begrepp, se mer på dessa sidor! – är du naturligtvis välkommen att vara med i tävlingen. IPMS Open är känd för sin seriösa bedömning av varje utställd modell. Detta gör att alla modellbyggare, oavsett erfarenhet, kan lära sig mycket genom att jämföra sitt arbete med de andras alster. Vi lovar dig en helhjärtad insats för tävlingskommiténs sida.

IPMS Open – Var, när, hur?

Välkommen till IPMS Open 2000!

IPMS Open 2000 kommer att gå av stapeln den 6 – 7 maj 2000 i Skytteholmsgymnasiets idrottshall i Solna utanför Stockholm. Skytteholmsgymnasiets idrottshall ligger bredvid open2000_01Skytteholms idrottsplats.

Om du åker kommunalt, ta T-banans blå linje 11 till Solna centrum uppgång Centralvägen (bussterminalen) följ därefter plustecknen på kartan nedan.

Till höger när Du kommer ut från T-banan på busstorget. Sedan över Huvudstagatan och vidare över ”ängen” mot idrottshallen som är byggd i tegel.

Du som åker bil följer skyltning från E4 mot SOLNA och sedan Solna C .

Följ sedan de fyrkantiga prickarna på kartan.

  • Söderifrån: På Huvudstagatan sväng vänster in på Ankdammsgatan, därefter in på Nybodagatan. Fortsätt in på parkeringen vid de stora tegelbyggnaderna bortom gatans slut.
  • Norrifrån: Följ Frösundaleden till rondellen och sedan in på Ankdammsgatan, därefter in på Nybodagatan. Fortsätt in på parkeringen vid de stora tegelbyggnaderna bortom gatans slut.

Vi skall försöka skylta med egna skyltar.

Alla är inbjudna att delta i tävlingen, inte bara IPMS-medlemmar

För att kunna delta i tävlingen måste du först anmäla dig och dina modeller enligt nedan beskrivna regler.

Inlämning av modeller.
Modeller kan inlämnas under lördagen den 6 maj, klockan 10.00 – 12.00.
Vänta inte till sista ögonblicket med att lämna in modellerna, utan kom i god tid!

Observera: Ingen inlämning på fredagen.

Program

Följande tider är preliminära.

Lördagen den 6 maj

  • 10.00 – 11.30 Inlämning av modeller
  • 12.00 – 16.00 Utställning och bedömning
  • 14.00 – 15.30 IPMS årsmöte

Söndagen den 7 maj

  • 12.00 – 16.00 Utställning
  • 14.00 (cirka) Prisutdelningsceremoni
  • 16.00 – 17.00 Utställningen bryts

Öppet för allmänheten 12.00 – 16.00 båda dagarna. Inträde 10:- / dag. Utställare och funktionärer behöver givetvis inte betala någon entréavgift.

Precis som tidigare år kommer ett stort antal ”krämare” och ”nasare” att finnas på plats för att sälja allt som hör till modellbyggeri (och lite till…)

Brytning av utställningen

Ingen modell får avlägsnas före klockan 15.30 söndagen den 7 maj. Modellerna måste dock avlägsnas snarast möjligt efter utställningens stängning samma dag (efter klockan 16.00)

 

Ladda ner informationbladet:    (open2000_word)

Allt du behöver veta om IPMS Open 2000, tävlingsklasser, anmälan mm. Ett Microsoft Word-dokument, 125KB.

Ladda ner anmälningsblanketter: open2000_blanketter

Anmälningsblanketter för dig som vill deltaga i tävlingen. Ett Microsoft Word-dokument, 21KB.

IPMS Open 2000 Press Release

Information för press och media.

Ladda ner tävlingsresultat från IPMS Open 2000:  open2000_resultat_word-1

Alla resultatlistor och priser från tävlingen. Ett Microsoft Word-dokument, 122KB.

 

This article was originally published at IPMS Stockholms website 2000.