Öppet hus hos Arlanda Flygsamlingar 1


Arlanda Flygsamlingar hade, i samarbete med Svensk Flyghistorisk Förenings Stockholmsavdelning, öppet hus i jåns och IPMS Stockholm hade fått en vänlig inbjudan att delta, så det var klart att vi ställde upp.

Vi fick sitta som första anhalt innanför entrén, vilket föreföll vara bästa möjliga placering, så vi bullade upp med diverse modeller med civilt tema och reklamlappar för oss själva och för kommande 08-Open.

Vitrinen bredvid fyllde vi med svenska modeller och en Walrus.

 

Sen kom Stockholms befolkning! Redan en timme innan officiell öppettid vid 10 började det droppa in personer som vi förstod inte hörde till utställarna, och vid 11-tiden hade besöksrekordet från förra årets öppna hus utraderats. Det var knökfullt i lokalerna med nyfikna barnfamiljer som myllrade, klättrade, undersökte och tittade storögt på allt som fanns i hangaren, och även vår utställning drog till sig så pass mycket uppmärksamhet att återkommande åthutande för att hålla nyfikna fingrar på avstånd från modellerna visade sig vara nödvändigt. Vi fick otaliga gånger vänligt förklara att våra modeller inte var till salu, men att våra foldrar och reklamlappar var gratis.

Den här bilden är tagen medan det fortfarande var relativt glest med besökare.

Efter en stunds demobyggande har Kai stökat ner bordet avsevärt.

Mot slutet av dagen hade den officiella besökssiffran passerat en bra bit över 2000-strecket, vilket får anses vara ett imponerande resultat för vilket museum som helst. Det kan vara så att det funnits ett uppdämt behov, som nu plötsligt fick utlopp. Vi undrade var alla dessa människor fått nys om eventet och fick svaret ”Facebook”. Vi funderade en stund över om vi kunde lära oss något av detta till marknadsföringen av 08-Open, men konstaterade också att vi aldrig skulle kunna hantera så många besökare…

I vilket fall, vi hade haft roligt och helt klart kommer vi att delta vid nästa års öppna hus.

  

Med alla dessa människor var det inte läge för fotografering av objekten, så jag känner att ett nytt besök är värt besväret att ta sig dit.

 

Jag gillar att det finns en del fordon också och utanför såg jag något som fick mig att tänka på Hasse.


En tanke om “Öppet hus hos Arlanda Flygsamlingar

Kommentarer är stängda.