Möteskalendarium


IPMS Stockholms månadsmöten hålls en gång i månaden, med undantag för sommarlov; oftast på tisdagar, se tabellen nedan.

Här erbjuds du ett utmärkt tillfälle att träffa föreningsvänner, gamla såväl som nya, dela med dig av upplevelser och erfarenheter, och snacka modeller eller andra, udda intressen.

I medlemsavgiften ingår en alldeles enastående fikabuffé vid dessa tillfällen.

Och inte nog med det!

Du har dessutom möjlighet att delta i den månatligen återkommande modelltävlingen: ”Stans modellbyggare”. Vinnaren koras vid föreningens Årsmöte, och vinnarna premieras med församlingens hyllning och presentkort.

Vissa torsdagskvällar och helger ordnar vi byggmöten.
Ett byggmöte ger möjlighet ta med ett byggprojekt plus några verktyg, belysning och arbeta vid ett bord med andra modellbyggare. Du arbetar i din egen takt, och det finns inga förväntningar på att du måste sitta med hela mötestiden. Det är dessutom helt okej att endast titta in för att prata en stund. Vill du måla finns föreningens Airbrush att tillgå, förutsatt att du använder vattenbaserad färg.

Du kan hyra en hyllplats i förrådet, så att du kan lämna kvar din modell till kommande byggmöte. Halvvägs genom kvällen brukar flera föreningsmedlemmar göra ett avbrott för en bit mat i Tallkrogens centrum. Vill du ta med egen förtäring till mötet går det naturligtvis utmärkt. Det finns mikrovågsugn i köket.

Välkommen!

Ett pågående byggmöte.

Schema

Hitta hit

Lokalen ligger på Hägervägen 60 i Enskede. Enklast är att ta Farsta-linjens tunnelbana till Tallkrogen och promenera de få kvarteren. Ta höger då du kommer ned från perrongen, gå över Tallkrogsplan vid ICA (där det även finns thairestaurang, pizzeria, tobaksaffär…) och fortsätt gångstigen rakt fram med husen på höger sida. I tredje längans bottenplan finns ingång till lokalen. Här finns kök om vi vill värma mat eller fika och ordentligt med bord. Som vanligt gäller nog egen lampa för byggmötena. Det går även att promenera från Hagsätralinjens station Svedmyra om det skulle vara enklare för någon.

Tar du bilen är närmsta stora väg Nynäsvägen och du tar av vid viadukten till Skogskyrkogården. Parkering kan vara knepigt i absolut närhet på torsdagsmötena men det brukar inte vara några problem på Tallkrogsvägen till höger om Tallkrogsplan.

Besöksadress

Hägervägen 60
Enskede

Karta


Visa större karta

Förstagångsbesökare?

Vi välkomnar alltid gäster till våra möten, vare sig de är IPMS:are eller ej.

Om du inte har besökt oss förut kan det vara en bra idé att ta kontakt med någon som kan hjälpa dig att komma in i gänget. Joakim Hultman är ansvarig för introduktion av nya besökare/medlemmar hos IPMS Stockholm. Han berättar gärna hur saker och ting går till i föreningen och svarar på dina frågor.

Joakim Hultman

Telefon hem: 08-274727

Telefon mobil/arbete: 076-2465003

E-post: joakimhultman@hotmail.com