Modellfordonsmässan på Munktellmuseet 1


Passade på att slå två flugor i en smäll och såg till att besöka Munktellmuseet när de ändå hade modellfordonsutställning. Museet omfattar mycket av det som Munktell, Bolinder-Munktell och senare Volvo tillverkat, men mycket fokus på traktorer, grävlastare och väghyvlar. Ett trevligt inslag är att man får klättra upp i maskinerna – uppskattat av både små och stora barn. Generellt ett trevligt museum med hög kvalitet på utställningsobjekten och lagom stort så man kan titta på allt under ett par timmar utan att det blir övermäktigt.

Förutom traktorer i mängder så finns det en del flygrelaterat. Något som var nytt för mig var att BM även tillverkade delar och kompletta motorer för både P&W R-1830 och DB605 åt SFA

 

BV202 fanns på plats och även en modell av BM:s förslag på BV206 som sedan Hägglunds fick kontrakt på.

Flera handlare var på plats, men i huvudsak såldes färdiga samlarmodeller. Några intressanta vitmetallbyggsatser fanns också, men plastmodellerna var begränsade till några lastbilsbyggsatser.

Stockholms RC trucks var på plats. Jag gillade speciellt stenkrossen med radiostyrd grävmaskin.

Några trevliga dioraman fanns också att titta på

Charles King visade up sina fantastiska byggen. Kul att se i verkligheten också nu när Open inte blir av.


En tanke om “Modellfordonsmässan på Munktellmuseet

  • Hans Fehrnström

    Tack för trevlig rapport. Har varit där tidigare och det finns en hel del för oss modellbyggare. Museet finns med på listan över sevärda besöksmål ”nära” Stockholm.

Kommentarer är stängda.