Ho Chi Minh City War Remnants Museum 1


Hemkommen från en kulturresa genom Thailand, Kambodja och södra Vietnam som heter Khmerernas rike vill jag dela med mig lite bilder från det mest ”modellrelaterade” museet. Jämfört med de museer jag besökte i Tyskland så är det inte så mycket, men kan vara av visst intresse för er som planerar en resa till Vietnam och för dig som aldrig kommer att besöka Ho Chi Minh City. Jag lärde mig att det på intet sätt är känsligt att säga Saigon och såg t ex pråmar på Mekongfloden som fortfarande hade skyltat Saigon som hemort.

Museet består av en trevåningsbyggnad som huvudsakligen innehåller fotoutställningar och beskrivningar med olika teman från Vietnamkriget. En skakande upplevelse att gå runt och se alla bilder från pressfotografer och speciellt delen med de missbildade barn som föddes.

Ute på gården finns de objekt jag fotade och lagt upp bilder på nedan. Bara amerikanskt och misstänker sånt som bara lämnades vid uttåget. Fyra flygplan, två helikoptrar, tre artilleripjäser, tre pansarfordon och mix mindre objekt. Allt står mycket tätt på den inte så stora planen framför huvudentrén.

Två andra givna besöksmål i Ho Chi Minh City är Återföreningspalatset och visningen av tunnelsystemet. Vid tunnelsystemet kan hugade besökare prova att skjuta med olika automatvapen på bästa amerikanska manér!

Flygplan och helikoptrar

Artilleri


M107 – 175 mm Gun


155 mm Howitzer


105 mm Howitzer

Pansar


M.48 A3 Tank


M.41 Tank

M.132 A1 Flame Thrower

Galleri


En tanke om “Ho Chi Minh City War Remnants Museum

  • Joakim Hultman

    Tack! Intressant att se!
    Ämnar själv att besöka Vietnam i framtiden, och då blir ett museibesök där givet.

Kommentarer är stängda.