Airfix Airfield SIG; SEPECAT Jaguar, del 3 2


Spacklet över vingens infästning i kroppen är slipat så gott det går. Alla delar som vapenbalkar, stabbe och smådetaljer är pålimmade. En varv med svart på burk innan målning är det enda som återstår om det inte vore för…

…att huven inte passar på sin plats. Frontrutan har en stor glipa framför den främre ramdelen och detta måste åtgärdas snarast. En bit skräpplast limmas på och får torka innan slipning och slutfinnish. Sedan, sedan är det minsann dags för grundning och målning. Som jag längtar!

Landningsstället målat och klart. Bomberna har fått sig ett mörkgrönt lager färg. Mororutblåsen och kanonportarna har målats svarta och sedan gnuggats med grafit för att få dem lite metallglansiga.


Om Stellan

Stellan Englund, uppvuxen i Stockholm men ofta på resande fot i länder när och fjärran. Bygger det mesta bara det finns en intressant vinkel. Finns det inte det så hittar jag gärna på en. En ofta återkommande förebild är FIAT 500 som jag tycker ha samma potential till variation som en Me 109 eller en Sherman. Just nu bygger jag mest modeller av förebilder från amfibieoperationer typ LCM 3, DUKW, LCVP osv.

2 tankar om “Airfix Airfield SIG; SEPECAT Jaguar, del 3

 • Andreas Grewin

  Jahaja du tänkte sådär… ja så kan man ju också göra…

  Hehe skämt å sido ser bra ut och skall bi kul att se hur den blir med lite färg på! 🙂

  Hade aldrig haft tålamodet att bygga som du gör.

 • Stellan Inläggsförfattare

  Hehe, jag lämpar ju inte över modellen när det blir för tungt att bygga utan tar mitt ansvar och ser till att slutföra eländet. Har inte du tålamod? Ha! Det tror jag vad jag vill på.

  Nytt avsnitt i följetongen om någon dag.

Kommentarer är stängda.