Ordförande har ordet


Hej på er!

Jag heter Mats Stråhle och är ordförande i IPMS Stockholm vars hemsida ni besöker just nu.

Jag kommer då och då skriva iaktagelser kring modeller, byggande och föreningsliv från mitt perspektiv.

Vår nya hemsida har varit uppe några veckor nu med ganska gott resultat. Vi har c:a 1000 besök/ dygn vilket man får anse vara godkänt. Flytten gick över förväntan bra med mycket lite störningar och rätt omgående var diskussionerna i gång i de nya forumen.

Vi jobbar fortlöpande med att flytta över gamla artiklar, tips o tricks och annat värdefullt så att den mödosamt insamlade informationen inte går till spillo. Som ni kanske vet så refereras det flitigt till bl.a. våra färgkartor från alla möjliga diskussionsidor över hela världen.

Att bygga en ny hemsida har länge varit IPMS Stockholms önskan, inte för att den gamla varit dålig men när den skapades så fanns inga av de verktyg som numera betraktas som standard. Belastningen på de som har underhållit och administrerat hemsidan har tidvis varit hög då det endast är ett fåtal som kan strukturen.

Grundkonstruktionen var mycket sund och har fungerat väl genom åren, men med tillkomsten av robotar och spammning så höll framför allt inte säkerheten måttet.

Nu när vi fick hjälp med att bygga sidan av Marko och Hasse på Hobbybokhandeln så var det ett gyllene tillfälle att bygga från grunden med de önskningar vi hade.

En av de större ändringarna är att man måste logga in för att kunna göra inlägg! Vissa har utryckt sitt ogillande och försvunnit från våra sidor. Andra ser fördelarna med detta såsom möjligheten att kommunicera inom grupperna.

Jag vill härmed markera att vi kommer aldrig att tillåta användning av de uppgifter som krävs för att logga in till annat än just inloggning. Ingen tredje part kommer att få tillgång till dessa för vilket som helst ändmål!

Nästa projekt som närmar sig är ModellExpo 08-Open 2012!
Vi håller som bäst på att förbereda, planera och förhandla så att alla besökare får sitt lystmäte uppfyllt. Samarbetet med CCM fortsätter till bådas lycka och vi ser fram mot en hel massa bilmodeller under lördagen.
Söndagen har fortfarande inte riktigt hittat sin form för Lilla Gymnastikhallen utan där pågår ännu ett yvigt fixande för att den också ska fyllas med ögonfägnad och aktiviteter.

Tyvärr kommer jag inte att kunna delta själv med någon modell då byggandet har fått stå tillbaka för livet i övrigt, men till nästa år så ska jag vara med…

Mats Stråhle
Ordförande IPMS Stockholm
Event Master ModellExpo 08-Open 2002