Nordic Challenge 2019 1


Som vanligt när vi åker på besök till de forna östra delarna av riket så börjar man med att kliva en stor rackarns båt. Precis som vanligt var den här vit och blå.

Med på resan den här gången var Stellan Englund, Jon Myhr Wahlén, Johan Tilosius och jag, Lasse Enfjord.
På båten över finns det inte mycket mer att göra än att äta, ta en öl och ljuga om våra bedrifter.
I Helsingfors hälsas man som vanligt välkommen av kullersten som alltid gör att man våndas över hur modellerna mår. Väl framme med en något lätt kvaddad broläggare började cirkusen. Vissa av oss skulle hjälpa till att döma och fick direkt springa på domarmöte, snabbt kika på det vi skulle döma, för att sedan gå på Vlads, Mr. Eduards, föreläsning.
Vlad berättade glatt om kommande projekt såsom en ny Camel i 1/48, Bf 109K-4, en tvåsitsig Bf 109G-12 trainer och något som gjorde många inklusive mig glad: alla varianter av Spitfire Mk.I och Mk.IV.

Vlad ”Mr. Eduard” berättar om kommande projekt.

Halva gänget dömde medan halva gänget gjorde mässan. Nordic Challenge delar nämligen lokal med en hobbymässa där de har allt mellan modellbygge, tåg och stickning.

Tävlingen är en endagarstävling med prisutdelning på lördagen men modellerna får gärna stå kvar till söndagen. Sveriges trupp gjorde bra ifrån sig med bland annat guld i specialklass Mustang och en splinter-Draken i jet 1/48. Vissa medlemmar – inte undertecknad – tog dessutom så många priser att båten hade slagsida på hemresan. Eftersom Eduard var där bjöds det även på modeller som priser och IPMS Stockholms bil blev ännu lite trängre.

I år valde vi att ge IPMS Stockholms pris till en StuG III i juniorklass av Joel Osso och Stockholmspriset gick självklart till en vacker röd Volvo 240 av Ville Jurvanen.

Juniorpriset delas ut till Joel Osso.

Joel Ossos StuG III.

Stockholmspriset delas ut till Ville Jurvanen. Tyvärr missade vi att fotografera hans röda Volvo 240.

Kvällen spenderades med våra finska vänner på deras gemensamma middag. Många nya vänskaper och även Vlad från Eduard bjöd på sitt sällskap så vi kunde mjölka honom på skvaller.

Söndagen till skillnad från lördagen hade ett mycket lägre tempo så vi hann titta igenom mässan, shoppa och packa ihop vårt för hemfärd.

Tyvärr kommer mässan att flytta från Helsingfors till Tammerfors så Nordic Challenges framtid är oviss men vi hoppas verkligen att våra finska vänner kan hålla sin tävling igen för den är ett guldkorn på höstkanten.

Stellan sorterar medaljhögen.


En tanke om “Nordic Challenge 2019

  • Henrik Persson

    Rejäl medaljskörd så här i skördetider, grattis till er alla! Imponerande är ett lågmält ord i detta sammanhang!

Kommentarer är stängda.