C4-Open 2019 i Malmö – 26-27 oktober 5


Jag (Mikael Byström), Lasse Enfjord och Jon Myhr Wahlén lastade tidigt på fredagen Volvon full med plast och började resan på drygt 60 mil ned mot Malmö där årets upplaga av C4 gick av stapeln. I bilen avhandlades allehanda byggrelaterade spörsmål uppblandat med lite ilskna utrop när någon svart Audi gjorde någon idiotisk omkörning el. dyl. Då det var mestadels motorväg så flöt det, trots Audis, på ganska lugnt och smärtfritt.

On the road again.

I Jönköping stannade vi till för energipåladdning i form av mexikanskt käk där vi även sammanstrålade med två glada östgötar (Tobbe och Johan).

Magen behöver sitt.

Närmare Malmö fick Lasses undermåliga vindrutetorkare arbeta hårt men vi kom fram utan större problem.

Välkommen till Skåne

Till skillnad från tidigare så var tävlingen i år flyttad till nya lokaler. På grund av renovering av Teknik och Sjöfartsmuseum så hölls tävlingen i år vid Kockums Fritid. Den nya utställningslokalen upplevdes av de allra flesta som mycket bättre. Bra ljus, luftigt och inbjudande atmosfär. Handlarna hade sin egen lokal och bygg- och föreningsbord var utspridda i korridorerna.

Utställningslokalen

Det anordnades förutom utställning även intressanta föredrag. Vår egen Uffe föredrog bland annat om scratchbygge och vikten av bra (vassa) verktyg.

Föredrag med Uffe

Efter domarmötet så påbörjades bedömningarna. Det ställde upp många domare så denna fas gick både fort och (mig veterligen) smärtfritt. Efter dagen så samlades vissa på vårt hotell medan andra gick på restaurang. Vårt samkväm på hotellet samlade IPMS:are från när och fjärran och var mycket trevligt. Det sociala ”runtikring” är som ni alla vet en stor anledning till att man ställer ut och deltar på tävlingar.

Samkväm på Park Inn

Flertalet av oss från Stockholm tog en mängd priser, och Lasse och Jon även varsitt specialpris. Jon fick specialpriset ”Bästa modell från svenska Beredskapen 39-45” för sin SAAB B 17A och Lasse fick flygdomarnas vandringspris ”Fläktbladen” för sin Grumman Martlet Mk III. Även Micke V mottog ett silver för sin Lockheed T-33 Silver Star (lämplig prisvalör med andra ord).

Lasse erhåller Fläktbladen

IPMS Stockholm seniorpris var svårt att välja ut denna gång då de modeller med Stockholmsanknytning var våra egna modeller. Slutligen hittade vi en Gräsand som vi alla verkligen insåg härstammade från vattnet utanför Waldemarsudde. Priset gavs därmed till Gustav Löfqvist Andersson för sin lilla ”Hjälten från Kvack!

Hjälten från Kvack!

Lasse ger priset till Gustav.

Juniorpriset gavs till Rebecca Karlsson för en mycket fint målad häst som gillades skarpt. Vad bättre än att då premiera detta med ett pris i form av en hästmodell?

”Häst”

Rebecca får IPMS Stockholms specialpris.

Efter prisutdelningen packades bilen full med vinstmodeller och allt annat som inköpts och vi begav oss hemåt igen glada och nöjda. De nya lokalerna, närhet till café samt en mycket väl arrangerad tävling gav mig (som senast var på C4 2016) ett mycket mer positiv känsla. De nya lokalerna var mycket bättre helt enkelt. Tummen upp och tack till alla inblandade!

Lasses digra prisskörd!

Min i jämförelse modestare prisskörd.

Vid pennan,
Mikael Byström

Nedan några blandade bilder från utställningen:


5 tankar om “C4-Open 2019 i Malmö – 26-27 oktober

  • Henrik Persson

   Härligt reportage som sagt var, att ta bilen till Malmö är bara i sig en bedrift och tro mig jag har veckopendlat mellan Stockholm och Bollnäs i många år. Stor eloge till er som åkte och dessutom fick en hel drös med utmärkelser, grattis är bara förnamnet!

   • Mikael Byström

    Många tack Henrik.. Jag har veckopendlat ungefär som du fast då Stockholm-Ljusdal. Jag orkade bara ett drygt år 🙂

Kommentarer är stängda.