Modellhelg på Sjöhistoriska, 3-4/9 2016. 2


SJH sep3 (1)

Som traditionen påbjuder deltog vi på Sjöhistoriska muséets modellhelg, trots att Tjejmilen och någon cykeltävling med de avspärrningar som följde gjorde det svårare för oss och besökare att ta sig ut på Djurgården. Men modellbyggare består av segt och ihärdigt virke!

Vädret på lördagen var stundtals mulet med lite regn, medan söndagen var solig och varm. Men det bekom inte oss, då vi satt i Minneshallen i skuggan av Amphions akterspegel och hade det trevligt.

SJH sep3 (4) SJH sep3 (6)

Ute i bassängen tuffade det runt en rad olika radiostyrda farkoster, varav somliga var mycket fint detaljerade och målade. Alltifrån RMS Titanic och Tirpitz, till lastångare och ett motoriserat mjölkpaket (!).

Bilfärjan på bilden ovan var synnerligen iögonfallande, med sina klassiska bilar på däck.

SJH sep (7)

Vis av tidigare erfarenhet fyllde vi vår vitrin med maritimt relaterade förebilder. Det som tveklöst fångade många äldre herrars ögon var Hasse och Kais kontrafaktiska flygduo; den gula SAAB Safiren med pontoner och Sjötunnan.

”Men…det var väl…nä…du, jag måste fråga, inte har väl de där funnits på riktigt?!”

”Nejdå. Åtminstone Tunnan är helt och hållet ett fantasifoster.”

”Hm. Ja, jag tänkte väl det!”

SJH sep (12)

Kai och jag hade med oss våra respektive Swordfish-projekt som vi tampats med i år och dar. Till vänster Kais gamla Airfix Swordfish, och till höger min Revell (ex-Matchbox). Än återstår en del jobb innan de står startklara i vitrinen.

SJH sep3 (3)

I vanlig ordning pratade vi en hel del med de besökare som kom förbi, stora som små, och informerade dem om hobbyn, föreningen och vad tusan ubåten Hunley var för något.

Men framför allt hade vi det mycket trevligt med umgänge, fika och modellbygge i stora lass.

Stort tack till alla som var med, och lånade ut sina modeller till vitrinen! Och ett jättetack till Sjöhistoriska som anordnar detta för hobbyföreningarna, år efter år!

 


2 tankar om “Modellhelg på Sjöhistoriska, 3-4/9 2016.

  • kai

    Jag tror Hasse och jag måste skaffa en gemensam monter, ett sånt uttryck som ”kontrafaktisk flygduo” kan man ju bara inte bryta upp :-p

    • Joakim Hultman Inläggsförfattare

      Härnäst, hangarfartygsbaserad B17 eller hydroplanet Fiskgripen!

Kommentarer är stängda.