Demodag MJ Hobby 9 mars 2024 1


I ett samarbete med MJ Hobby i Västberga så hade IPMS Stockholm en modell-lördag med erfarna och prisvinnande modellbyggare för att lära ut knep och tekniker inom:

  • Airbrushmålning
  • Figurmålning
  • Skapa realistiskt vatten
  • Vädring av flyg och pansar
  • Basala byggtekniker med användning av lim, spackel, verktyg, modifieringar, mm

Syftet med arrangemanget var att skapa en win-win situation för både föreningen och företaget och inte minst att modellbyggare i Stockholmsområdet skulle träffas ha trevligt och lära av varandra.

 
Allt skulle vara klart till öppningen kl 10 så det blev en tidig tur till förrådet på morgonen för att packa allt. Vi hade en stor yta som tidigare varit lager och alla bord var redan på plats när vi anlände.

 
Föreningens erfarna modellbyggare packade snabbt upp alla saker inklusive förberett demonstrationsmaterial. En sista koll och så anlände då de första kunderna.

 
Ett prydligt och inbjudande föreningsbord för att locka till diskussioner om fördelar och hur trevligt det kan vara som medlem i vår förening. Som vanligt kom kunderna i vågor så det blev tid för eget byggande mellan diskussionerna med frågande modellbyggare.

 
Jag kunde konstatera två saker när det gäller de besökande kunderna. Andelen yngre var lågt. Vi har en stor uppförsbacke att nå ut till juniorer. Många medelålders kunder hade tagit upp hobbyn på nytt efter uppehåll och tyckte de kände sig lite som nybörjare.

 
Vi hade besökare från hela Storstockholm och tom ända från Uppsala. Det var skönt att sträcka på benen och kunna pausa med lite korv från grillen. Vi hade en hel del besök av föreningsmedlemmar som var nyfikna på arrangemanget.

 
Redan före avslut kunde vi konstatera att det var ett lyckat arrangemang från båda sidor och att vi faktiskt fått till en win-win situation. Det här är något man från MJ Hobby’s sida vill göra om och det var roligt att höra. Jag tyckte själv att det var extra roligt att vi lyckades få med flera medlemmar som inte varit med på våra möten på länge. Ett STORT TACK till alla som var med och gjorde detta till ett så lyckat arrangemang.

 

Dessutom fick vi lovord för den snabba avvecklingen så personalen i butiken snabbt kunde komma hem på lördagsfirande. Efter lite sortering hemma så kunde jag åka till förrådet och stoppa tillbaka allt på sina rätta ställen. Klart för Open 2.0 den 13 april!

 

 


En tanke om “Demodag MJ Hobby 9 mars 2024

  • Jonnie Karlsson

    Ett väldigt bra evenemang, jag var mest intresserad av Janne Nilsson med hans demonstration av att måla ansikten och händer, väldigt lätt och enkelt, jag har prövat själv nu och det fungerar till belåtenhet. Tack för ett bra evenemang!

Kommentarer är stängda.