CCM Open 2024 1


Jag anmälde mig som hjälpreda till årets CCM event för att både kunna hjälpa till men också samla  idéer för genomförande av ett event med mycket begränsade resurser. CMM Open är definitivt dominerat av fordon även om det finns både dioramaklass och en övrigt klass. Jag anar att bilbyggare i högre utsträckning åker bil till tävlingar än de som sysslar med andra typer av modeller. Bussen till Soldathemmet utanför vakten till Livgardet i Kungsängen går inte så många gånger en lördag. Men P-platsen utanför är desto större.

 

Det krävs en total omflyttning av möbler inför eventet och det gäller att hålla koll på alla placeringar för möblerna ska tillbaka till samma positioner efter avslut och överlämning av nycklar. Jämför med bilderna efter tillbakaflytt. Mobilkameran ger mycket hjälp men det var ändå en hel del diskussioner om hur möblerna skulle stå.

 
Priserna ska vara överskådligt och snyggt placerade inför prisutdelningen och entrén behöver komma snabbt på plats för det är alltid några som vill checka in tidigt.

 

8 handlare ska välkomnas och en del behöver lite hjälp för att snabbt få in alla kartonger.

 

Fiket ska komma igång för säg den modellbyggare som inte direkt vid ankomst ropar efter fika. Även om långt ifrån alla modeller är incheckade så börjar deltagare och besökare att flockas kring borden.

 

Priserna på plats och alla stolar i fiket är upptagna med smörgås, bulle och korvätande deltagare. Röstsedlar ska delas ut och samlas in för att sen bearbetas och digitaliseras i en lugn vrå.

 

Så kommer då prisutdelningen igång med inledning med juniorerna. Det var två juniorer med 5 bidrag av mycket hög kvalitet. Du kan hitta lite mer om juniorerna på IPMS Sveriges hemsida.
Utdelning av klasspriserna guld, silver och brons varvades med specialpriser och det hela avslutades med Best in Show.

 

 

IPMS Stockholm har ett eget specialpris (droppen) som föreningen delar ut vid alla tävlingar där IPMS Sverige är representerade. Nu fick föreningens kassör Kai-Mikael Jää-Aro tillfälle att marknadsföra vår nya tävling Open 2.0 den 13 april. IPMS Stockholm pris ska gå till ett tävlingsbidrag som helst har Stockholmsanknytning och efter visst letande så hittade vi en A-skyltad A-ford som en glad Stefan Karlsson hade ställt ut. För er som inte har sett den nya utformningen av droppen så syns den nedan till vänster.

 

 

Alla som vinner pris uppmanas att sätta priset vid sin modell, men det varar inte så länge för de som vill fotografera, för nu vill alla packa ner sina grejer och komma iväg hemåt. Prishyllan är tom och alla skyltar ska samlas in.

 

 

Nu vidtar återställning av alla möbler och städning av lokalen. Vi får hoppas att det blir rätt. Men alla fantastiska modeller då? Om inte alla 183 modellerna så finns det ett urval i bildgalleriet nedan.

 

 

Modellerna

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “CCM Open 2024