Technik Museum Speyer 2019


Efter Wasserkuppe gick resan söderut till Speyer. Bra körväder med bara tunna moln och uppehåll. Vi passerade alldeles i utkanten av Frankfurt am Main flygplats och fick se åtskilliga inflygningar. På vägen in mot museet passerar man Hockenheim, välkänd racerbana hos våra bilbyggare. Och Rhen med sina fantastiska broar.

Vi gjorde det enkelt för oss och hade bokat rum på hotellet som hör till museet (Hotel Speyer am Technik Museum). Inte så prisvärt men väldigt bra läge för besök på museet och promenadavstånd till centrum av orten för en god middag.

När man närmar sig Speyer kan man stänga av GPS’n och bara titta ut.

Den upphissade Jumbojeten syns ganska bra även på håll.

”Klicka upp” bilden så får du en uppfattning om hur stort museet är med alla byggnader och objekt utomhus. Precis som i SMW Telford känner man sig som förstagångsbesökare lite som kusinen från landet. Det är STORT.
Museet är öppet alla årets dagar och inträde kostar  15 euro. Parkering är gratis. Det finns mycket information på engelska.
Det finns många objekt utomhus och med några få undantag är de mycket välhållna och rena. Inga alger eller beläggningar.

Det är en mycket stor blandning på de objekt som finns att beskåda. Flygplan, massor med Bilar, MC, Tåg, Motorer, Marint, Rymden, Militärt, självspelande Orglar, Karuseller, Lantbruk, mm, mm. ”You name it!”

Världens längsta hyvelbänk är bara ett exempel på alla udda objekt som är utställda.


Givetvis så finns det en museishop med det mesta.

 

Galleri Flyg

 

Galleri Bilar, MC, Militärt

 

Galleri Marint

 

Galleri Tåg

 

Galleri Rymd