Modellbyggardag på Sjöhistoriska 1


DSC03143

Lördagen den 6:e februari stod Sjöhistoriska värd för modellbyggardagen på museet. Evenemanget är till för olika typer av modellföreningar, som därmed får en chans att visa upp sig för en bred publik. Där fanns allt från flaskskeppsbyggare, radiostyrda båtar, imponerande träbyggen – och så vi förstås, IPMS Stockholm!

P1050926

Intresset för modellbygge var stort, och under flera timmar gjorde vi inte annat än att besvara frågor om airbrush, plastmodellbygge och förklara limmets olika egenskaper. Besökarna var nyfikna och trevliga, vilket förstås bidrog till en mycket gemytlig stämning.

Vår vitrin var välfylld med olika modeller med maritim anknytning – slagskepp, sjöflygplan, ubåtar, amfibiefordon och allt däremellan. Våra utställda modeller bidrog i hög grad till att fånga intresset hos besökarna, stora som små.

Givetvis fanns där även andra typer av modellföreningar på plats, som både besökare och vi själva utbytte erfarenheter med. Jag själv fick veta hur man bygger sig ett litet skrov från scratch med hjälp av ett stycke lind.

P1050943

Över lag var det en mycket lyckad tillställning. Museet hade över 900 besökare, varav många av dem kom förbi oss för att titta eller rent av fråga oss om saker kring modellbygge. Vi gjorde reklam för både föreningen och det kommande 08 Open.

Men framför allt hade vi själva mycket trevligt!

Så ett stort tack till alla som var där och till personalen på museet som arrangerar detta! Det är alltid lika trevligt och inspirerande med modellbygge i skuggan av Amphions akterspegel. På återseende!


En tanke om “Modellbyggardag på Sjöhistoriska

  • Henrik Persson

    Riktigt skoj att se dig Gabriel bygga, skoj att inte alla ungdomar bara spelar dataspel. Heja dig!

Kommentarer är stängda.