IPMS Open 2007 – årets nyheter


Här kommer en kort summering av 2007 års specialtävlingar och priser utöver det ordinarie mästerskapet vid IPMS Open. För fullständig beskrivning av tävlingsregler och priser se informationsbladet vilken kan laddas ner från IPMS Opens hemsida

Specialtävling: Tandembygge

För sjunde året i rad så är det dags för en ny specialtävling, i år är det Tandembygge som gäller! Tävlingen går till så här: Som namnet antyder tävlar ni två och två. Tillsammans ska du och din kompis bygga ihop en modell, som ni får tilldelad på plats. Det kommer att röra sig om flygplan 1/48 och pansar 1/35. Verktyg, lim och färg finns på plats men ni är givetvis välkomna att använda egen utrustning/verktyg. En helt subjektiv bedömning sker sedan av era modeller, av enväldiga domare. Ni bygger inför publik och kommer att vara en del av IPMS Opens underhållning på lördagen.

Klockan 14.45 lördag 31/3 går startskottet, då har ni 100 minuter på er att få ihop era modeller! Anmäl er genom att kryssa i ”Tandembygge” på anmälningsblanketten.

Inbjudan till IPMS Open 2007 specialklass

Med tanke på att vädret är synnerligen otraditionellt vad det gäller årstiden vill vi på detta sätt erbjuda lite vinterkänsla genom årets temaklass på IPMS Open: Tema Vinter. Vi vill att ni bidrar med objekt som på något sätt är förknippat med vintern (is/snö/rustat för vinterförhållanden, vinterkläder, vinterutförande, camouflage etc.). Men du kan inte göra ett typiskt sommargrönt flygplan och kalla det för ”Vintern 2007”… Objektet måste förmedla vinterkänsla. Vad du ställer upp med spelar ingen roll, flyg, pansar, figur, inte heller skala eller om det är en fristående modell eller diorama, allt är välkommet.

Modeller som tidigare ställt upp i IPMS Open är också välkomna i årets Tema Vinter, även modeller som belönats med någon sorts medalj. Blir det tillräckligt många modeller kommer de att delas upp i mindre klasser, för att göra bedömningen mer rättvis. Bedömningen sker efter A/B-reglerna, dvs. helhetsintryck, byggteknik, detaljintryck, målning & finish. Anmäl din modell genom att kryssa i Tema Vinter på anmälningsblanketten.

Nyinstiftat vandringspris: ”Connecticut Yankee in King Gustav’s Court Trophy”

Från våra vänner på andra sidan Atlanten, Barry Davidoff och hans modellförening, kommer det nu ett initiativ för att främja modellbyggandet i allmänhet, amerikanska förebilder med svensk anknytning i synnerhet samt för att knyta band kontinenterna emellan. Trofén heter Connecticut Yankee in King Gustav’s Court Trophy efter Mark Twains bok, och är ett vandringspris att delas ut varje år på IPMS Open.

Reglerna är följande: modellen skall ha en amerikansk förebild med svensk anknytning. Den kan vara en sak eller en person som tillverkats, konstruerats eller fötts i USA men använts av eller i, eller verkat i Sverige, eller har stark anknytning till Sverige genom historien eller nutida händelser.

 

This article was originally published at IPMS Stockholms website 2007.