GGG 2019


Greven Glue Galore har gått av stapeln i det vackra Borensberg.

Det var svensk högsommar med solsken och värme och åskan och regnet lyste också med sin frånvaro denna gång.

Man kan lätt missta sig på den här tävlingen och tro att det är en liten landsortstävling, med där bedrar man sig. I år var det ca 450 modeller och 100-talet deltagare och med utländska gäster från bl.a. Norge, Finland och Danmark. Bilmodellerna dominerar men allt annat som flyg, pansar/militärt, båtar, figurer och dioramor fanns också med. Det är en endagstävling där utställarna får bedöma varandras alster.

Jag tycker den här tävlingen känns lite mer prestigelös än de andra stora tävlingarna. Visst tävlas om topplaceringarna, och det är hård konkurrens, fattas bara annat. Men man ser också alster där byggarna visar upp sin kreativitet, bygglädje och humor på ett mycket trevligt sätt som man ibland saknar  på andra tävlingar. Eftersom de flesta av handlarna är privatpersoner så kan man också fynda och hitta en del del roliga och udda grejor som inte finns hos de större hobbyhandlarna.

Som brukligt så delade IPMS Stockholm ut några priser till nåt som vi tyckte var roligt:

Fredrik Håkanssson fick pris för sin ”Linjearbete på Slingan” i seniorklassen.

   

Adam Sjöström med en Tiger-tank

   

och Ella Larsson med en Porsche fick pris i juniorklassen

De IPMS Stockholmare som fick gå fram och hämta pris var Anders Edblad, Lasse Enfjord, Micke Vannestam  och Mats Lanqueville

Jag tror nog att det mest imponerande på hela tävlingen ändå är sekreteriatet som på några få timmar lyckas få fram en resultatlista helt manuellt. Inga trilskande datorer och nätverk där inte!

Nästa år går GGG som vanligt första helgen efter midsommar, dvs lördag den 27/6 2020. Väl mött!

Nedan följer ett blandat potpurri av bilder från tävlingen tagna av lite olika fotografer, men de som är lite oskarpa är mina för jag orkade inte släpa med stativ och fick snart ont i ryggen!
Hoppas det ger en bild av utbudet för er som inte kunde ta er dit och att det inspirerar till att ta en tur till Borensberg nästa sommar.

Allmänt

Bilar och MC

Lastbilar

Flyg

Militär

Diorama och Övrigt