IPMS Stockholm goes to Moson show!


Lasse Enfjord rapporterar om det nyligen timade XXIII. Nemzetközi Makett kiállítás és Verseny:

Efter en lååååååång bilresa kom vi till Moson i Ungern. Tyvärr lite för sent för incheckning redan på fredagen på grund av trafik i Tjeckien.

Väl på lördagen gick incheckningen förvånansvärt fort och vi ställde ödmjukt ut 23 modeller bland de bästa modeller jag sett. Ja, det tåls att säga igen, 99% av modellerna var toppklass och det var många. 2300 modeller av 600 byggare.

Ödmjuka med svansen mellan benen gick vi iväg på shoppingrundornas shoppingrunda. Allt mellan himmel och jord finns på Moson. Garage kit, aftermarket, resin och plast, plast, plast.
Innan lunch fick vi gå tillbaka till hotellet för att lasta av första lasset prylar och det blev fler vändor. Så många att vi blev tjenis med många handlare 🙂

Söndagen var förväntansfull i och med prisutdelningen. Men först, ja först, handlade vi lite till men sen skulle hela hallen tömmas och det var en cirkus. Inga parkeringar, bilar överallt och man får inte köra fram till utställningshallen. Men efter lite fundering och etapp-bärning så var allt lastat och vi kunde ta plats inför prisceremonin.

Tävlingsledningen skriver att om man tror att man har chans på ett pris så ska man inte sätta sig högst upp på läktaren utan nere på plan. I och med att de inte lägger ut lappar innan som vi gör så fick vi gissa. Vi var iskalla och satte oss nära priserna.

Prisutdelningen är en riktig show. Borgmästaren, flygvapenchefen, kommunfullmäktige och huvuddomaren satt pampigt på ett podium. En stor projektorduk visade alla pristagare och utdelningen hölls på både engelska och ungerska.

Varje klass togs för sig så det drog ut på tiden men vi var förväntansfulla så det gjorde ingenting.
När det väl kom till flyg 48 satt jag och Jon som på nålar av förväntan. Pang! Så kom våra namn upp! Jag var så omtumlad att jag inte fattade vad jag fått. Jon tog silver för sin J22 och jag tog medalj för min Hurricane Mk.I som Jon sen fick tala om för mig att det var ett guld! Jon tog även ett silver för sin Kart.

Men, när man tävlar i samma tävling som Bayin Wu ska man vara extra ödmjuk. Vet ni inte vem han är så kolla upp Das Boot diorama. Han hade rest ända från Kina och tog Best Boat, best civilian vehicle och best in show!

Nu vilar vi på hotellet för i morgon börjar den långa resan hem!