En byggares intryck av 08-Open 2019


Då var det dags igen för årets Open.

Allt var färdigpackat redan en vecka innan tävlingen startar. En märklig känsla då det brukar bli tokbygge långt in på fredags natten med den sista justeringen på utställningsbordet.

Som vanligt en välorganiserad tävling med många handlare, modeller och ett bra Café med mycket humana priser. Det enda jag kan klaga på arrangören är min egen insats som bordsvärd. Missade bordsvärdsmötet då jag glömde titta på klockan när jag fyndade hos alla handlare. När jag väl var på plats var många modeller redan utställda och de tävlande jag informerade om var de skulle ställa modellerna visste det redan.
+400 modeller.

Allt om hobby var sponsor för Open det här året. En tidning som betytt mycket för mig och min hobby och fortfarande gör det. Gillar det nya formatet, kul att se vad de där rallarna och RC folket håller på med.

Domarna lägger ned mycket tid för att bedömma modellerna. Alla modeller får poäng, bra tycker jag men mycket jobb för arrangören.

Det var många väldigt fina figurer och byster.

 

 

En blandning av pansar i 1/35

Den här var kul! Juniorerna är lite friare i sinnet än vad vi niträknande seniorer är.

Jag blev mycket inspirerad av de snygga Draken-modellerna i Svenskt flyg 1/48.

Bara ett plan i 1/32 men det var en otrolig finish på det. Dessutom blev Tempesten snygg som silvermålad.

Massor av fina modeller i flygklasserna, här är bilder på några av dom.

Tänk att chefen för flygvapnet tar sig tid att komma till Open för att dela ut ett pris! Fjärde året i rad tror jag att det är.

Av de priser jag lyckades få uppskattar jag mest ett personligt specialpris i form av en valross med en fin text under av Lasse Enfjord.

 

Vi byggde varsin Walrus till temat räddningen med samma ide helt ovetande om varandra. Vi har varit på många tävlingar med modellerna och då båda modellerna passar in i olika klasser har jag varit nöjd med de gånger Lasse valt en annan klass än den jag ställt upp i. Samma Airfixmodell, min hade en ”Tamiya när de är som bäst”-passform medan Lasses var så skev att kroppen sprack när han försökte pressa ihop den och det mesta hade dålig passform.

Och som vanligt köpte jag många fler modeller än planerat.

Detta var mina högst personliga intryck från årets 08 OPEN.

Anders E.