Art In Miniature AIM 2019, 7-8 septemberFör flera av besökarna från östra delarna av Mellansverige så var det första besöket  i den nya lokalen Aktiviteten i Mölndal. Sammantaget var vi ett drygt tiotal besökare från Uppsala, Stockholm och Östergötland. Tider och färdmedel till Mölndal varierade med både bil, buss och tåg. Som synes på bilden så hälsades vi välkomna av ett strålande väder.


Det tävlingsinriktade teamet Lasse, Jon och Mikael lastade Volvon full med modeller. Sammanlagt packades 40 modeller som motsvarade ca 10% av de anmälda bidragen till tävlingen. Dessa fördelat på Lasse (20), Jon (13) och Mikael (7).


På fredagen gjordes ett besök på Aeroseum ute vid fd F9 Säve. Jon gör ett detaljstudium av Tunnans utblås. Här träffade vi även på vänner som anlänt från Skåne (bla Erik som syns i bakgrunden).


Lokalen som IPMS Göteborg hyr för AIM är en bordtennishall som ligger under läktaren i Aktiviteten. På vägen in till utställningslokalen fanns en mindre lokal med handlare, tävlingskansli och bord med barnbygge. IPMS Göteborg bemannade fiket vid ingången till lokalerna och erbjöd allt det som man är van vid på ett IPMS event.


AIM bjöd på tre intressanta föredrag. Alltid trevligt att att lära sig mer om ämnen som vi ofta har som förebilder till våra byggen.


Miniatyrsällskapet finns även på den sk framsidan av Sverige och visade upp flera tittskåp som väckte stor beundran.


Så kom vi då till prisutdelningen för de olika klasserna i AIM och Lasse fick inte helt oväntat ett flertal priser.


Jon, Mikael V (M1) och Mikael B(M2) hörde också till de glada pristagarna. Även Johannes vann priser (ej på bild ovan).


Vi har inte så många kvinnliga deltagare i våra tävlingar och glädjande nog fick Emma Persson kliva fram för att avhämta pris.

 
Det är aldrig lätt att utse IPMS Stockholm pris för bästa barn eller juniorbygge men efter lite samråd så kom vi fram till att ”Kampen om bron” ett diorama i skala 1:72 blev vinnare.
En glad Edvin Thorén från Lindome tar emot en hög med byggsatser.

 

IPMS Stockholm pris för bästa seniorbygge ska gärna ha någon form av anknytning till Stockholm och här fick Lasse Enfjord gripa in och förklara varför en P-51B Mustang som går under namnet ”Hot pants” har anknytning tillStockholm. För att göra en lång historia kort så slutade flygplanet sina dagar på F8 Barkarby.
Byggare till Mustangen som fick IPMS Stockholm pris i form av en droppe på en basplatta var Henrik Bergman, Vargön.


Sist men inte minst kom prisutdelningen till alla vinnarna i SM i modellbygge.

Som slutord kan vi säga att det var ett trevligt arrangemang och stämningen var god trots lite stress att hinna döma alla modeller (precis som vanligt med andra ord). Det är alltid lika roligt att träffa likasinnade samt träffa gamla och nya vänner.

 

Nedan ett litet galleri med några av de mer än 400 tävlande modellerna på AIM 2019.