Bästa S-3 Viking i 1/72

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
Fenix
Inlägg: 837
Blev medlem: 28 jan 2012, 14:58
Namn: Christer Lind
Ort: Linköping

Bästa S-3 Viking i 1/72

Inlägg av Fenix »

Jag har lyssnat en hel del på Fighterpilot Podcast och i en av avsnitten pratar de om S-3 Viking och det avsnittet gjorde mig lite sugen på att bygga en S-3 Viking och jag kollade på Scalemate och det fanns en hel del att välja på i 1/72 så vilken S-3 Viking modell är bäst i 1/72
Tomcat "US Navy's Last Gunfighter"
magnusf
Site Admin
Inlägg: 3074
Blev medlem: 02 apr 2012, 20:16
Namn: Magnus Fridsell

Re: Bästa S-3 Viking i 1/72

Inlägg av magnusf »

Efter vad jag förstår så finns det bara två uppsättningar formar i 1/72: Hasegawa och Airfix där Hasegawa-modellen även givits ut av Revell. Du kan läsa om detta här till exempel : https://modelingmadness.com/scott/mod/p ... /00921.htm Enligt Scott van Aken så är Hasegawa att föredra även om det är en gammal modell.

Hälsningar Magnus
Nicklas Karlén
Inlägg: 759
Blev medlem: 25 jan 2012, 22:00
Namn: Nicklas Karlén
Ort: Norrköping

Re: Bästa S-3 Viking i 1/72

Inlägg av Nicklas Karlén »

I princip så finns det två, Airfix och Hasegawa. Jag tror jag byggt båda under yngre stenåldern, men vad jag minns så är Hasegawa bättre än Airfix. Hasegawa har återutgett denna hur många gånger som helst, även i Revell kartong och jag tror att formarna är från slutet av 70 talet. Bra passform för tiden, tonad ruta fanns det i min låda och det var såå coolt.

Här är en länk med lite bilder på Hasegawa modellen.

Nicklas

https://www.super-hobby.se/products/S-3A-Viking.html
Vid tider av oro och fara för staten, åkallar vi Gud och hyllar soldaten.

När faran är över och fyllda blir faten, då glömmer vi Gud och föraktar soldaten
Skriv svar