Svenskt VK2-infanteri?

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
Björn B
Inlägg: 3434
Blev medlem: 13 jan 2012, 22:55
Namn: Björn Bäcklund
Ort: Stockholm
Kontakt:

Svenskt VK2-infanteri?

Inlägg av Björn B »

Vad tror ni om att använda polska soldater som utgångsmaterial för svenskt infanteri?
http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=2408
Johan i Hok
Inlägg: 439
Blev medlem: 31 jan 2012, 08:25
Namn: Johan Erlandsson

Re: Svenskt VK2-infanteri?

Inlägg av Johan i Hok »

Jag tror det skulle kunna bli riktigt bra! Det är väl i och för sig samma hemska mjukplast som i så manga andra figurer i den här skalan. Jag har använt mig av Airfix Afrikakorps figurer vid något tillfälle och fått fram hyfsade figurer i fältmössa. Tror att jag transplanterade huvudet från en av Airfix japaner för att få fram en officer i hjälm till en liten tractor jag byggde en gång i tiden.
De här figurerna verkar dock vara ett bättre val. Ser ju rätt okej ut och hjälmen är helt klart rätt lik den svenska m/21

https://digitaltmuseum.se/011023026202/hjalm-m-1921
Björn B
Inlägg: 3434
Blev medlem: 13 jan 2012, 22:55
Namn: Björn Bäcklund
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Svenskt VK2-infanteri?

Inlägg av Björn B »

Titta. En sån hjäm står här. Någon har gjort om den till en "luciakrona". Tre ljushållare monterade och sedan målad vit. Färgen gick att tvätta bort så nu är den grå utan dekaler men kronmärket i fronten var blått med guldkronor. Jag får skaffa lite polacker och jämföra.
Skriv svar