Attack on Titan - Levi

Detta är vårt fotografiska forum där besökare kan dela bilder på deras pågående modellprojekt (pågående eller färdiga), för att kunna få feedback och konstruktiva kommentarer. För att lägga upp en bild, klicka på fliken Bilagor under inläggets testruta. Klicka på Lägg till filer för att ladda upp dina bilder, upp till tre bilder per inlägg. 800 × 600 pixlar är lagom storlek.
EMP
Inlägg: 192
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Attack on Titan - Levi

Inlägg av EMP »

Jahopp, då var det dags igen för att åtminstone påbörja planeringen inför ett bygge.

Den här gången börjar jag alltså lite tidigare med att skriva inlägg än jag normalt gör (brukar ju börja typ mitt i när jag börjat bygga). Och varför det då? Jo för att det är så enkelt att jag än en gång står utan bygghörna. Eller det kanske snarare ska uttryckas som så att jag köpt en större bygghörna och att allt är nerpackat i lådor än en gång.

Hur som hur så ser 2018 ut att bli ett byggår med lite nya kul utmaningar. Mycket som har med hållfasthet att göra (ni får se så småningom vad jag menar på detta och andra byggen som ska påbörjas i år ;) ).

Det blev två modeller med samma förebild som köptes hem från Japan.

Bild

Överraskande nog så visade det sig att den modellen jag först trodde skulle vara bäst inte riktigt låg på den skulpteringskvalité som jag hade hoppats (nåja, en så bra anledning som någon att öva mer på att fixa till ansikten) och att den jag trodde skulle kräva mer jobb såg riktigt, riktigt bra ut.

Den första har till och med instruktionsmanual (ja lite i alla fall)

Bild

Och här har vi delarna:

Bild

Över lag ser det bra ut men ansiktet är inte riktigt vad jag tänkt mig i kvalitén. Vet ej om det är nått problem i gjutningen eller vad det handlar om men där är definitivt något att jobba med på den här modellen.

Utmaningen i övrigt blir ju att det är en av de där modellerna med "kolla inga fötter på basplattan!". Jag har mina idéer men först och främst blir jobbet på den här att fixa det jag inte är nöjd med i skulpteringen.

Här är också en länk med bild på hur den färdiga modellen kan se ut (att döma av bilderna rör sig nog min kritik om hicka i gjutningen på mitt exemplar och inget annat): https://myanimeshelf.com/figures/1650773_LeviDen andra av de två modellerna kom också med en manual (börjar bli bortskämd med detta...)

Bild

Trevlig gjutning på delarna och lagom detaljnivå enligt mig. De tunna bladen kommer ju få bytas ut så klart men det hör ju till resinbyggen.

Bild

Sen resten av figuren är riktigt bra skulpterad. Gillar hur personen som skulpterat figuren fått till ansikte och fått till en lösning med håret som är lite annorlunda men som bör minimera mängden obehagliga skarvar och besvärlig målning.

Bild

Här blir också lite att fundera på kring hur jag ska dra nytta av hur modellen är skulpterad för att få till någon trevlig miljö och inte bara en vanlig platta.

Här är också en länk med bild på hur den färdiga modellen kan se ut: https://myanimeshelf.com/figures/1233841_Levi


Förebilden den här gången är alltså Levi från manga/anime serien Attack on Titan. Den här serien är så pass populär och känd att den till och med nämnts på sån TV som folk brukar titta på! Alltså är det mer eller mindre allmänbildning att känna till den fast bara för säkerhets skull är det kanske bäst att följa traditionen på mina bygginlägg och länka till lite videos :D

Introt från första säsongen - detta ÄR obligatoriskt att ha sett:

https://www.youtube.com/watch?v=L2BynvwE3Do

Och så har vi en liten trailer (med textning) som förklarar marginellt mer vad det här handlar om: https://www.youtube.com/watch?v=af6O_McpSEA

Och vill vi sen faktiskt ha lite referensmaterial till figurerna i fråga så finns den här trailern (Och har ni nu mot förmodan sett de där två avsnitten så vänligen säg inget för jag har otroligt nog inte sett dem ännu! ;) ).

https://www.youtube.com/watch?v=zecVEtvm7zI


Sen får vi väl se hur lång tid det tar innan det händer något mer med de här två byggena ;)

/Emma
"May you find your worth in the waking world"
nasos79
Inlägg: 102
Blev medlem: 17 sep 2013, 10:56
Namn: Nasos
Ort: Vadstena
Kontakt:

Re: Attack on Titan - Levi

Inlägg av nasos79 »

Den ser jätte spännande ut. Man ser fram emot den riktiga byggprocessen. :)
Pål Björkman
Inlägg: 211
Blev medlem: 25 jan 2012, 22:48

Re: Attack on Titan - Levi

Inlägg av Pål Björkman »

Hmm ser ut som om Spiderman har fått i sig för mycket Sushi :lol: Spännande att följa. /Pål
Andre B.
Inlägg: 3280
Blev medlem: 28 feb 2012, 19:31
Namn: Andre
Ort: Någonstans på västkusten...

Re: Attack on Titan - Levi

Inlägg av Andre B. »

Med tanke på din förra figur så kommer det här inte bli mindre intressant att följa. Följer med stort intresse!
Vänligast / André
Bättre allt för många obyggda och påbörjade modeller i garderoben och i lådor än en enda modell för lite... 8-)

Lite av vad som finns i vitrinet...
S 26 "6" (Airfix), J 26 "Gul H" (Hasegawa), J 26 "Vit Bertil" (Heller).
Ulf Lundberg
Inlägg: 2139
Blev medlem: 25 jan 2012, 20:57

Re: Attack on Titan - Levi

Inlägg av Ulf Lundberg »

Instämmer med föregående talare.
Uffe
Janne.S
Inlägg: 2125
Blev medlem: 26 jan 2012, 02:13

Re: Attack on Titan - Levi

Inlägg av Janne.S »

Strålande!

Jorå...sett båda säsongerna och de båda live action filmerna som gjorts! (fast filmerna var rätt usla)
EMP
Inlägg: 192
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Attack on Titan - Levi

Inlägg av EMP »

nasos79 skrev:Den ser jätte spännande ut. Man ser fram emot den riktiga byggprocessen. :)
Tack så mycket! Jag hoppas komma igång hyfsat snart med att bygga på riktigt men det beror lite på hur det går med att få i ordning bygghörnan :)
Pål Björkman skrev:Hmm ser ut som om Spiderman har fått i sig för mycket Sushi :lol: Spännande att följa. /Pål
Hehe jag kan se likheterna ;)
Andre B. skrev:Med tanke på din förra figur så kommer det här inte bli mindre intressant att följa. Följer med stort intresse!
Vänligast / André
Tackar, tackar :) Jag hoppas att den här kommer leva upp till förväntningarna :)
Ulf Lundberg skrev:Instämmer med föregående talare.
Uffe
Jag tackar! :) Har mina planer på att varva det här bygget med ett skulpteringsprojekt men vi får väl se :)
Janne.S skrev:Strålande!

Jorå...sett båda säsongerna och de båda live action filmerna som gjorts! (fast filmerna var rätt usla)
Underbart! Jag har inte sett live action filmerna (vägrar av principskäl att se live action varianterna av serier jag gillar av samma anledning som jag vägrar kolla på dubbat - det tenderar att vara smått horribelt ;) ). Däremot har jag sett båda säsongerna och väntar på tredje säsongen som kommer nu i sommar. Så just nu är det bara de där OVA avsnitten jag inte sett.

Finns ett par rätt tuffa modellen från den här serien och av någon "konstig" anledning så föreställer väl typ 95% av tillgängliga modeller Levi. Inte mig emot på något sätt men det vore skoj med lite mer variation :) Personligen skulle jag gärna se att någon fick tummarna loss och gjorde nån bra modell av Erwin, och sen letar jag fortfarande efter en modell av Mikasa ( https://myanimeshelf.com/figures/172780 ... a_Ackerman ) som släpptes för några år sedan och som såg riktigt bra ut. Har sett den modellen till salu kanske två gånger men då landade den något över budget kan man kanske säga...
"May you find your worth in the waking world"
Skriv svar