Sida 1 av 2

MIG-17 1/32

Postat: 05 nov 2019, 22:14
av Henrik R
Jag fick sån lust att börja bygga 1/32 igen. Min konfortzon så att säga. Vad tänker jag då bygga? I min "32 hög" så hittade jag en MIG-17 från Trumpeter, Jag har läst lite granna om denna och det är inte Trumpeters mest slipade modell. Samt en tidig modell från nämnt företag. Jag införskaffade en del eftermarknadsgrejer. Vilket den här modellen kräver. Bygga den rätt ur lådan är som att dricka julmust till midsommar. Man gör bara inte det..Modellen i sig var inte dyr, Ett par menyer på McD typ.
Här syntes den:
Bild

Som jag skrev tidigare så blev det en del eftermarknadssaker. :-) För övrigt ska jag göra en Irakisk MIG-17, i brun/grönt kamouflage.

Bild

Eftersom modellen saknar ytdetaljering i stora drag så var jag tvungen att börja nita hela modellen. Det är inget roligt jobb, men vad ska man göra, det är bara ta tjuren vid hornen...
Bild

Bild

Cockpiten saknade mycket detaljer så det fick jag både scratcha och använda eftermarknads material. Stolen är från HAD och är tämligen bra faktiskt.
Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Nåväl. Det är snart dags för målning, det ska bli kul, Att bygga är tråkigt, att måla är skoj brukar jag säga. Det är där magin sker!
Bild

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 06 nov 2019, 07:01
av Lurifax
Ujujuju ... det här kommer att bli fränt! Bra start med cockpiten.

Och tillbehören kostade fem gånger så mycket som modellen? :D

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 08 nov 2019, 08:26
av magnusf
Henrik! Ytterligare ett trevligt bygge att följa! Jag är fascinerad av hur du rutinmässigt kranar ur dig den ena superdetaljerade och läckert målade cockpiten efter den andra, även här är det snyggt detaljerat och ser dessutom "inbott" ut utan att vara övervädrat. Bugar mig djupt!

Hur nitade du? Det ser inte ut som det är gjort med ett nithjul men ingen levande varelse pallar väl att göra så många individuella nitar?

Hälsingar

Magnus

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 20 nov 2019, 22:53
av Janne.S
Mmmmmmm....Marabou!!
Asgrymt! Cockpit är enastående snyggt!

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 21 nov 2019, 07:34
av Anders.Edblad
Den där cockpiten blev supersnygg!
De där tidiga Trumpeter brukar kräva minst 0,5kg eftermarknadsdelar.

Anders E

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 21 nov 2019, 21:33
av Henrik R
Luirifax---> Ja det är ungefär så mycket. När man ser det på det viset så är det helt galet.

Magnus---> Jag nitade faktiskt med nithjulet, det är sant! Det gäller att vara stadig på handen :-)

Janne---> Tack så mycket.

Anders---> Tack. Vill minnas att det var lika stor och tung hög eftermarknad på mitt MIG-19 bygge. Dom är rätt detaljlösa ur lådan.


Jaha Irakiskt skulle det vara.....Men nää..Jag fick beslutångest när jag såg en Egyptisk MIG-17 med ett så inihelskotta coolt kammoflage. Fick även otrolig inspiration när jag såg en Syrisk MIG-17 med en liknande målning med orangea tankar.. Jag bara måste måla ett sådant kammo, Eller hur?
Bild

Vi börjar med grundfärgerna och målar den ljusa färgen först,sen mörkare och mörkare.
Bild

Bild

Bild
...faaaaast det är lite diffust och i ofokus!, det måste vi ändra på.
Bild
Med fokus.
Bild


Efter målningen var det en lätt vädring som gällde med utblandade färger, så var det dags för märkningarna. Dom får målas.

Bild

Bild

Sen mina herrar..Landställsluckorna. Dom är helt i fotoets, inget jag gärna vill göra om. Det tog några timmar att bygga. uck!!!
Bild

Bild

Bild

Well well, snart klar!. :-)
Bild

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 22 nov 2019, 14:01
av Urban Gardini
Vackert!

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 22 nov 2019, 19:36
av FredrikAlmlöf
Oerhört snygg, tycker jag! Målningen är verkligen läcker!
/Fredrik

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 23 nov 2019, 08:33
av magnusf
Sjukligt snygg Henrik! Om jag vetat att det fanns sådana kamon på ryssåken så hade jag kunnat bli ryssbyggare på heltid, helt plötsligt börjar jag fatta attraktionskraften i de här maskinerna :) !

Landställsluckorna är sanslöst läckra, alla tunnplåtsprylar gör sig otroligt bra i ets om man bara klarar av att montera ihop dem snyggt. Synd att de är på undersidan bara, du skulle byggt två uppsättningar och lite nonchalant strött ut de överblivna framför modellen på utställningsbordet. Omålade...

Hälsningar

Magnus

Re: Irakisk MIG-17 1/32

Postat: 23 nov 2019, 09:30
av Lennart 12
Jättesnyggt bygge från dig än en gång Henrik, och fort går det också :-) //Lennart