Carnotaurusen Camilla - Klar

Detta är vårt fotografiska forum där besökare kan dela bilder på deras pågående modellprojekt ( pågående eller färdiga), för att kunna få feedback och konstruktiva kommentarer. För att lägga upp en bild: 1. Ladda upp din bild/bilder på en fototjänst som t.ex. Imgur eller Flickr. 2. Försök att hålla storleken till 800x600. 3 När du laddat upp bilderna så kopierar du in dess URL när du tryckt på IMG knappen, då får du en IMG tag före och efter URL:en.
EMP
Inlägg: 187
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av EMP »

Jösses Amalia vad några månader går fort ibland när man har roligt (och mycket att stå i woho!)… Alltså seriöst… jag var helt övertygad om att det max gått en två-tre veckor sedan jag kollade till den här tråden senast…… Nåja hur som hur. Lilla djuret är faktiskt under målning nu men ni får ha lite tålamod med det eftersom de närmast två helgerna också kommer att gå åt till att inte sitta och måla och skriva byggtrådar.
Lurifax skrev: 29 okt 2019, 12:50 Ohyggligt coolt med de där ögonen!
(Här hade jag satt in en "tummenupp-mojj" om jag haft någon)
Tack! :D Ögon i glas är skoj och jag tror bestämt att detta ska bli en vana på alla dino modellerna framöver :D
commander skrev: 29 okt 2019, 13:35 Det där blev ju bara för ruggigt bra! Du är en mästare på allt vad som har med skulptering och förbättringar i lagom mängd att göra! Kommer bli helt suveränt bra det här :)

Stay in the flow!

/Andreas
Super skoj att höra! Det är verklige jätteroligt att höra och tanken är ju att fortsätta med de här modellerna ett bra tag framöver. Utan att ge för mycket spoilers om kommande projekt så har finns mycket allvarliga planer på en långhals någon gång i nom det närmsta (dvs inom de närmsta åren då med tanke på byggtakten och att jag uppenbart emellanåt lyckas slarva bort ett par månader - utan att märka det - mellan det att jag skriver de ursprungliga inläggen och att det blir skickat svar :oops: !)
Anders.Edblad skrev: 29 okt 2019, 15:26 Den här tråden ska bli intressant att följa, dina dinousariebyggen är i en klass för sig!
De där ögonen av glas var köper du dom?

Anders E
Skoj att höra som alltid och det är ju precis lika roligt som det brukar var att dela med sig av pågående projekt.

Jo, såhär funkar det med ögonen. Jag köper dem från en butik över i USA som specialiserar sig på ögon till uppstoppade djur. Firman heter Tohickon glass eyes och har ett mycket trevligt utbud av olika ögon som med fördel kan användas till modell-djur i plast så att man slipper göra några riktiga levande djur illa :)
Urban Gardini skrev: 29 okt 2019, 16:34 Ögonen gör en enorm skillnad!
Visst gör de! :D Och då är ju de här ändå relativt små ögon :D
Janne.S skrev:20 nov 2019, 12:14Urtjusigt!
Stort tack! :)
"May you find your worth in the waking world"
EMP
Inlägg: 187
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av EMP »

Jahopp, dags för lite uppdateringar. Det har varit läge att börja måla ett bra tag nu och jag började så smått att fixa med färgen för hyfsat längesedan. Jag kan bara konstatera att jag saknar mitt byggskrivbord med tillhörande skåp och lådhurts ganska rejält vid det här laget. Det är helt uppenbart för mig att jag grovt underskattar värdet av att kunna ha byggprojekten och allt som behövs stående framme på en dedikerad plats istället för att packa undan mellan varje moment. Hur som helst så händer det någonting i alla fall och det är jag glad för :)

Och om inte annat så innebär ju detta att jag har gott om tid att hamstra kul modeller att bygga sen, för det är ju inte som att stashen jag har redan räcker och blir över ;) Håll gärna tummarna för att jag hittar en lösning på det där med ny bygghörna snart så att jag kan börja på någon av de lite större modellerna igen ( t.ex. den här som jag precis beställt och som bör dyka upp i mitten på juni i år https://i.ebayimg.com/images/g/hJIAAOSw ... -l1600.jpg )

Hur som helst, under tiden kan jag visa lite om hur det gått med Camilla sedan sist (kolla noga på bilderna så ser ni att ögonen i glas gör att det ser ut som att hon tittar åt olika håll beroende på vinkeln på bilden):

Första blygsamma lagret färg

Bild

Bild

Lite början på tänkbara mönster. Se det som en skiss för att testa lite vad som kan funka.

Bild

Bild

Mera färg och test. Det är väldigt sällan som den ursprungliga planen till målningen blir exakt så som det var tänkt för mönster och färgsättning tenderar att ändra sig under målningen utifrån vad som känns bäst.

Bild

Visst är det coolt att hon följer en med blicken? ;)

Bild

Bild

Bild

Just nu ser hon ut såhär och det är mycket jobb kvar. Inte minst ska det på lite mattlack så att hon inte fläckvis ser ut som att hon snubblat över en flaska vax och sen fått fjällen polerade ;)

Bild

Bild

Ska nog kunna bli bra det här så småningom.

/Emma
"May you find your worth in the waking world"
Urban Gardini
Inlägg: 930
Blev medlem: 25 jan 2012, 20:17
Namn: Urban Gardini
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av Urban Gardini »

Ögonen är underbara. Jag gillar din färgsättning skarpt, speciellt den svarta teckningen runt ögonen.
Modellbyggare gör det med modeller.

What is the color when black is burned? - Neil Young
nasos79
Inlägg: 102
Blev medlem: 17 sep 2013, 10:56
Namn: Nasos
Ort: Vadstena
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av nasos79 »

Wow, vilket jobb!!! Jag har aldrig sett något liknande och kan bara föreställa mig hur mycket tålamod som krävs för att komma fram till ett sådant resultat. Otroligt vacker målning, särskilt de beigea delarna med olika toner och skuggor är imponerande. Ögonen är väldigt coola och en aning läskiga. Haha!
EMP
Inlägg: 187
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av EMP »

Urban Gardini skrev: 06 jan 2020, 22:33 Ögonen är underbara. Jag gillar din färgsättning skarpt, speciellt den svarta teckningen runt ögonen.
Skoj att höra! Det är alltid intressant att klura ut mönster och sådär för att försöka få till något som ser bra ut :)

nasos79 skrev: 08 jan 2020, 21:29 Wow, vilket jobb!!! Jag har aldrig sett något liknande och kan bara föreställa mig hur mycket tålamod som krävs för att komma fram till ett sådant resultat. Otroligt vacker målning, särskilt de beigea delarna med olika toner och skuggor är imponerande. Ögonen är väldigt coola och en aning läskiga. Haha!
Tack så mycket för allt beröm! Visst tar det sin lilla stund att måla men den här bysten har varit väldigt enkel att förbereda inför målningen så jag vill nästan påstå att det inte behövt så mycket tålamod än så länge :) Just nu står målningen still eftersom jag inte har så mycket ledig tid för tillfället men så småningom ska även de mörkare delarna av målningen matcha den ljusa undersidan betydligt bättre än de gör nu
"May you find your worth in the waking world"
EMP
Inlägg: 187
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av EMP »

Här kommer en liten uppdatering efter att jag kommit igång med målningen igen :) Där är ju lite kvar att göra fortfarande men men, tycker det börjar se bra ut så det blir intressant att se vad alla andra tycker :).

Bild

Bild

Tror jag kommer att behålla ”piggarna” på sidan av halsen och uppe på i samma färgskala som huden.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild/Emma
"May you find your worth in the waking world"
Bappelsinmannen
Inlägg: 23
Blev medlem: 11 sep 2015, 17:28
Namn: Nisse Danielsson

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av Bappelsinmannen »

Jättesnyggt, har saknat uppdateringar, kul att du är tillbaka!
//Nisse
EMP
Inlägg: 187
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av EMP »

Bappelsinmannen skrev: 25 aug 2020, 15:53 Jättesnyggt, har saknat uppdateringar, kul att du är tillbaka!
//Nisse
Tack så mycket! Det har minst sagt varit lite rörigt sedan förra sommaren och därför har det inte blivit så mycket målande eller inspiration. Men förhoppningsvis ska jag väl kunna få ihop det här projektet inom en hyfsat snar framtid :)

/Emma
"May you find your worth in the waking world"
EMP
Inlägg: 187
Blev medlem: 01 nov 2016, 20:09
Namn: Emma
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av EMP »

Jahopp, lite mer klurande senare så insåg jag att jag inte var helt nöjd med den bruna målningen. Den kändes lite…. Prickig… Istället för att krångla med det fick det istället bli en mindre ommålning för att få ett jämnare resultat med skuggning och högdagar. Lugn bara lugn, tanken är att det även här ska bli lite detaljering på individuella fjäll osv.

Bild

Bild

Passade också på att jobba lite med övergången mellan de ljusa och mörkare fälten vilket i sin tur innebär att det blir mer detaljeringsmålning även på de ljusa färgerna senare. Börjar också inse att jag är sjukt långt ifrån den ursprungliga tanken med målning och färgskala vid det här laget. Det innebär att projektet alltså följer samma process som vanligt där den tilltänkta målningen blir något helt annat ;)

Bild

Bild

Bild

Bild

Sen kändes det spontant som att det nog skulle underlätta om bysten satt fast ordentligt så att jag slapp hålla styr på den och jaga modellen under målningen. Den tilltänkta basen åkte därför fram. På denna har jag satt dit gängor i metall för att det ska bli lite lättare med transporten när det väl blir dags för tävlingar och sådär igen. Istället för att försöka säkra den här något topptunga modellen med frigolit etc vid transport så kommer det istället att helt enkelt gå att skruva fast modellen i en platta så att hon står stabilt och bra.

Sen var det ju det där med att själva bysten egentligen är en bra bit för tung för basen vilket inte bara innebär att den riskerar att välta – det är snarare så att hon garanterat välter (o-bra för målningsresultatet minst sagt). Vad göra? Jo borra ur rejält och fyll botten på basen med bly för att få ner tyngdpunkten.

Tanken är att fylla igen lite snyggare sen när jag beslutat hur mycket mer bly som ska fyllas på i botten :)

Bild

Bild

En montering senare så står lilla djuret stabilt. Lite mer bly ska absolut på plats för att säkra upp det hela ytterligare. Och naturligtvis fortsätter målandet. Det känns just nu som att jag lägger upp likadana bilder hela tiden men jag lovar, det har faktiskt hänt lite mellan de olika bildserierna ;)

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

I senaste steget som målades igår har hennes horn blivit mörka också. Tanken är att de ska bli ljusare än huden på det färdiga resultatet men ändå hålla sig till en så att säga mörk ton. Tror det blir bättre än ljusa horn faktiskt. Har också så smått börjat torrborsta och fixa mede mörka fälten.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Det var allt för idag (tror jag). Håller fortfarande på att utvärdera och se vad jag tycker om att jobba med Scale 75 färgerna (som sagt – detta är första projektet där jag målar med dem) och om jag gillar dem lika bra, mindre bra eller bättre än Life Color. Rent spontant så känns de väldigt trevliga och jag har för ovanlighetens skull faktiskt lite svårt att avgöra vilka jag gillar bäst i dagsläget.

Hur som hur, när jag får hem min svarta primer och i bästa fall kan lyckas trolla fram lite yta till airbrushen så är planerna att testa vidare med en lite annan typ av målning. Men mer om det senare och i en annan byggtråd när det blir dags :)


/Emma
"May you find your worth in the waking world"
Stellan
Inlägg: 5312
Blev medlem: 12 dec 2011, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Carnotaurusen Camilla

Inlägg av Stellan »

Spännande målning. Slående hur knepigt det är att faktiskt se vad det är man tittar på. Gillar mellantonens flikar men är tveksam till det mörka raka stråket.
Stellan Schroeder Englund
Skriv svar