Tyska pansarbesättningar sent 1944 / tidigt 1945

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
SmålandsJerusalem
Inlägg: 341
Blev medlem: 26 maj 2017, 14:25

Tyska pansarbesättningar sent 1944 / tidigt 1945

Inlägg av SmålandsJerusalem »

1943 så importerade Tyskland stora mängder av det italienska kamouflagetyget med tre färger på - gult, grönt och brunt - och började även att använda dessa till sina uniformer. Och ju längre kriget gick, desto större blev behovet för pansarbesättningarna att effektivt kunna gömma sig i terrängen efter att deras vagn hade blivit skadeskjuten eller utslagen. Dessa kamouflagetyger kom att komplettera det klassiska Splintertarn samt Eichenlaub osv.

Visst, Waffen-SS var mycket tidiga med kamouflageuniformer till sina pansarförband, men hos Wehrmacht så fortsatte dessa mig veterligen att använda de klassiska svarta uniformerna. Visst, man lade till sig med Tarnwendeanzügen, som fanns i tre olika färger på utsidan och var vit inuti för vinterhalvåret, men de klassiskt skurna uniformerna fortsatte att vara svarta.

Är det sannolikt att även de klassiska pansaruniformerna började tillverkas i kamouflagemönster även hos Wehrmacht under den senare delen av 1944 och i synnerhet under 1945, då det bortom alla tvivel stod klart att kriget var förlorat och att det var dumt att låta pansarbesättningarna försöka gömma sig i terrängen iklädda sina klassiska svarta uniformer?

Vänligen, Morgan // SmålandsJerusalem
ÄVEN EXPERTER HAR VARIT NYBÖRJARE
Urban Gardini
Inlägg: 930
Blev medlem: 25 jan 2012, 20:17
Namn: Urban Gardini
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Tyska pansarbesättningar sent 1944 / tidigt 1945

Inlägg av Urban Gardini »

Skulle inte tro det.
Modellbyggare gör det med modeller.

What is the color when black is burned? - Neil Young
Skriv svar