Tvåsitsdraken kommer i 1/72 från Skale Wings

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
Björn Fransson
Inlägg: 3258
Blev medlem: 25 jan 2012, 22:02
Ort: Närke
Kontakt:

Tvåsitsdraken kommer i 1/72 från Skale Wings

Inlägg av Björn Fransson » 17 sep 2020, 15:45

Ukrainska Skale Wings arbetar på en serie av tvåsitsiga Drakar. Först ut är en dansk TF, men n svensk SK följer senare. Tyvärr verkar researchen inte ha varit den bästa, så det lät bli en del efterarbete. Nosen, t ex ser mer ut som en dansk spaningsnos innan WDNS-modifieringen och även i övrigt verkar det vara en slags mix mellan olika tidsepoker för TF 35:an. Plus att de missat detaljer som att den bara har en akan. Och säkert en massa annat.

Bild

Bild

Men positivt ändå. Modellen verkar vara baserad på Hasegawas 1/72, så vi får dras med de felaktiga luftintagen på ryggen, men i övrigt kan man ju ha sämre förebilder för en Drakenmodell. Så den lär bli ett bra utgångsmaterial, så att jag äntligen kan fullborda min danska Drakentrio i 1/72.

Läs mer i tråden här där en viss svensk Drakenfreak skrivit en hel del... :) https://www.britmodeller.com/forums/ind ... ober-2020/