Resa till engelska flygmuseer planeras

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
hanfeh
Inlägg: 422
Blev medlem: 26 jan 2012, 20:08
Namn: Hans Fehrnström
Ort: Enskede
Kontakt:

Resa till engelska flygmuseer planeras

Inlägg av hanfeh » 17 dec 2019, 10:20

Borde vara av intresse för oss flygnördar. Kan också vara av intresse att en resa till SMW Telford 2020 också är under planering.

Från SFT

England har ett stort antal mycket fina flygmuseer. Men flera är svåra att nå om man inte har egen bil eller chartrad buss.

Den 7-14 mars 2020 arrangerar därför SFF-Stockholm en resa till Imperial War Museum på Duxford, Shuttleworth Collection i Biggleswade, Fleet Air Arm Museum i Yeovilton, Brooklands Aviation Museum, Tangmere Air Museum och The Helicopter Museum i Weston-super-Mare.

Det blir bekvämt boende, företrädesvis i rogivande miljöer på landet. I priset för resan ingår flyg från Stockholm, resa i bekväm turistbuss vilken bara fylls till cirka hälften, övernattningar på bra hotell med frukost och två inkluderade middagar samt inträden. Lennart Berns (070-732 17 50), flyghistoriker med bakgrund som officer i Flygvapnet, är reseledare och berättar i bussen om brittisk flyghistoria samt visar DVD med anknytning till besöksobjekten. Teknisk arrangör är ReseKompaniet i Eskilstuna, med lagstadgad resegaranti.

Priset för denna exklusiva resa är med nuvarande planering, valutakurser och osäkerhet om Brexit 13 700:- för boende i dubbelrum. Enkelrumstillägg 3 500:-. Skicka melj till ReseKompaniets Ann Brodd (ref ann.brodd@resekompaniets.se eller 016-51 01 51) för resebeskrivning och anmälningsblankett. Anmälan senast 10 januari 2020 för att kunna utnyttja förmånliga flygbiljettpriser.