Förslag till 3D-skrivare.

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
Dan Kut
Inlägg: 141
Blev medlem: 16 okt 2014, 04:28
Namn: Dan Kut
Ort: Vårby

Re: Förslag till 3D-skrivare.

Inlägg av Dan Kut »

Jag skulle vilja ha en:
- Konverterings sats för en RF-8 anpassad till Academys F-8 i skala 1/72. Då RVHP resin sats är fel dimensionerad (tjock och kort) samt alternativen är vacum satser.
- Konverterings sats till en F-16XL anpassad Tamiyas F-16 i skala 1/72. Lonestar models gör dock redan en sådan "garage kit" från Japan. http://lonestars.web.fc2.com/LSR7201.htm

Dock är dessa konvertering ganska stora och mäts i decimeter! Men jag har ett annat förslag som är lite mindre som man tom borde kunna göra med en PLA skrivare.
- Behållare, små lådor, hydraliska pumpar och batteriet (se markeringarna på bilden) till underredet i en F-16. Det finns ju redan superdetail satser men jag menar att inte göra hela utrymmet utan bara dessa relativ medelstora detaljer i en 3D skrivare och sedan använder man sprue/styrene och fina koppartrådar till det mindre. Bilden är från en Black Dog sats.
Bild
Det finns flera förebilder än F-16 som man skulle kunna göra en enkel konverterings/detaljerings sats till som denna.

- En proper F-16 gun cover i 1/72. Här är en snarlik
F-2 A/B Machine Gun Cover (set of 2) (for Fine Molds 1/72 F-2 A/B (Länken går till Hobby Link Japan)
Bild

by Model Art
\\Dan
Bygger alldeles för sakta..
hanfeh
Inlägg: 565
Blev medlem: 26 jan 2012, 20:08
Namn: Hans Fehrnström
Ort: Enskede
Kontakt:

Re: Förslag till 3D-skrivare.

Inlägg av hanfeh »

De olika versionerna av motorerna till 29-, 32-, 35- och 37-systemen i skala 1:72 och 1:48. För diorama med hangarscener.
/Hasse

Mina webplatser
https://www.diorama.one/
Skriv svar