Styrelsen 2020


Jocke-1

Joakim Hultman

Styrelseordförande

”Jag byggde min första modell vid sex års ålder på köksbordet hemma hos farmor och farfar. Det var en Ju 87 Stuka, i skala 1/144 från Revell. Inte en del satt rakt, och cockpithuven blev helt täckt av lim. Jag har kvar den än idag.

Numera bygger jag det mesta, nästan uteslutande skala 1/72, med en viss tonvikt på pansarfordon. Mitt modellbygge har utvecklats enormt sedan jag 2004 blev medlem i IPMS, där jag fått många vänner och minnen för livet. Det är just de sociala aktiviteterna kring modellbyggandet som gör föreningen så givande, och det är något jag hoppas att vi i styrelsen kommer att fortsätta främja och utveckla.”

Mikael Vannestam

Vice ordförande

Jag växte upp vid Vänerns strand i ett Internetfritt Värmland på 70-talet och den lokala leksaksbutiken tillhandahöll endast ett utbud av Airfixmodeller. När jag sedan såg HBO-serien Band of Brothers i sin helhet på DVD under en vecka i sjuksängen för några år sedan väcktes bygglusten på nytt och tanken föddes på att åter bygga en Sherman-tank.
Jag investerade i en airbrush, och så återupptog jag modellbyggandet efter drygt 35 års uppehåll. Jag gick med i IPMS Stockholm 2016 och uppskattar det goda kamratskapet och föreningsandan. Mitt motto för styrelsejobbet är: “I’m gonna make IPMS great again”

Hans Fehrnström-2

Hans Fehrnström

Sekreterare

Har nästan alltid byggt olika modeller, även sysslat modelljärnväg, och båtmodeller i trä. Några korta uppehåll har det väl varit. En bakgrund i Flygvapnet som robotstridsledare och underrättelseofficer i reserven för väldigt många år sen. Är mest intresserad av att bygga diorama och samlingar med anknytning till Flygvapnet.

Kai-Mikael Jää-Aro

Kai-Mikael Jää-Aro

Kassör
Det gick fortare att bygga modeller när jag var yngre… Det blev dock ett abrupt stopp på byggandet när jag började gymnasiet och programmering kom att uppta min lediga tid – och sen också min arbetstid, men långt senare hittade en nyfiken son en obyggd modell som jag sparat (Airfix Ju 52/3m) och insisterade på att vi skulle sätta ihop den. Vi gjorde så och det kändes bra, så sen dess har jag haft ett större eller mindre antal modeller under bygge (även om inte så många blir klara så ofta).

 

Bild saknas

Peter Reinders

Ledamot

 

Du kan kontakta styrelsen på e-post: styrelsen@ipmsstockholm.se