Sci-Fi World 2016 1


Helgen den 10-11/12 deltog IPMS Stockholm för första gången som förening på mässan Sci-Fi World, där vi generöst fått ett hörn av mässans arrangör. Extra lämpligt, med tanke på att nästa års temaklass på 08 Open är just science fiction!

Vårt mål var att nå ut till nya målgrupper som annars kanske inte kommer till Hobbymässan och Sjöhistoriska, men som likväl är intresserade av modellbygge. Vi ämnade även att ha det trevligt själva, vilket vi definitivt lyckades med!

Inför mässan införskaffade föreningen en vitrin, som vi fyllde till bredden med SF-relaterade objekt. Alltifrån pansarfordon från Warhammer 40.000, rymdskepp och figurer till Tintins ubåt. Många stannade för att titta, och somliga frågade om det var till salu!

 

På lördagen var det packat med människor, och vår monter var väl placerad inne på mässan.

Människor i alla åldrar kom för att prata med oss. Många hade frågor om färg och airbrush, eller var man hittar sjyssta Star Wars-modeller.

Som synes nådde vi även helt nya målgrupper som vi aldrig tidigare stött på.

”That’s a Rebel ship! Traitor!”

Att vi själva har det trevligt är givetvis en viktig del i vårt deltagande på dylika evenemang, och det hade vi det definitivt! Mats storhandlade LEGO bland handlarna på mässan, Ylva målade Warhammer utav bara tusan, och mellan alla nyfikna och intresserade besökare hade vi tillfälle att vara sociala med varandra. Och bygga lite modell, förstås.

501:st Legion är en förening som gör egna dräkter och klär ut sig till de onda från Star Wars, och de var bara ett exempel på alla fantastiska kläder och dräkter som vi såg på mässan. En fröjd för ögat!

Förhoppningsvis får vi tillfälle att delta på mässan igen nästa år!

May the Force be with you.

 


En tanke om “Sci-Fi World 2016

  • Björn Bäcklund

    Dom svarta gubbarna måste vara tacksamma mål för krypskyttar då dom tillhandahåller vita måltavlor på huvudet att sikta på.

Kommentarer är stängda.