Modellexpo 2013 i Helsingfors del 3. Söndagen


 

Söndag morgon.  Hotellfrukost är bra eftersom man kan äta sig mätt så man klarar sig fram till lunchen som lätt blir sen vid sådana här tillfällen.

IF

IF

Kai, Olle och jag bestämde oss för att promenera till mässan så efter att ha checkat ut och slängt in väskan i bilen tog vi först en vända i närheten av hotellet eftersom inget hade öppnat än.

 

IF

IF

Vi tittade in i järnvägsstationen på ett stort modell-lok samt en modelljärnväg som gjorde reklam för järnvägsmuseet. Det var lite kyligt på morgonen så vi hittade en loppmarknad vid ett kafé där vi värmde oss med en kaffe.

Lite bilder från stan.

 

IF

Vi hade beslutat oss för att vara lite kulturella så vi gick till Nationalmuseum när det öppnade.

IF

Där var det en specialutställning med gamla kartor vilket är ganska fascinerande.  Om Lilla Fridolf möts av denna klocka ute i hallen när han ramlar in sent på nattkröken förstår han nog vad timmen är slagen.

 

IF IF

Hittade detta i modellväg på museet.

 

IF

IF

När vi var klara med museet hade det blivit soligt och varmt.

 

IF

IF

IF

Vi gick mot mässan via Kuivalainens butik.

 

IF

Olle och jag lyckades hålla oss från frestelserna där men Kai var vekare till sinnet. Vi beslutade oss för att äta lunch på det första stället vi hittade. Det visade sig vara en liten pizzabutik med några bord. Där kom Kai i samspråk med en äldre farbror som blev intresserad av modellerna. Han hade varit i flygvapnet och byggt modeller som ung. Trots att jag inte förstår finska kunde jag uppfatta Messerschmitt, Spitfire, Airfix och Revell i samtalet. Mätta fortsatte vi fram till mässan.

Lite mer bilder från stan.

 

Vi hittade miniatyrbadrum som man fick rösta på .

 

IF

Sedan var det dags att packa ihop och åka ner till båten.

 

IF

Måndag morgon var vi hemma och kunde lämna båten.

 

IF

Bild och text Björn Bäcklund som hittade denna nalle vid Nationalmuseum.