08-Open Specialutställningar


Vi ser att på senare år börjar även utställningsdelarna utvecklas även om vi har en lång väg kvar till den storlek man kan se på de kontinentala tävlingarna. Utställningarnas syfte är att vem som helst ska kunna ställa ut sina modeller. Vi vill se många och roliga modeller. Den knivskarpa tävlingskonkurrensen ska lysa med sin frånvaro. Alla byggare, unga som gamla, gladbyggare och tävlingsfanatiker kan ställa ut sina modeller. I specialutställningarna sker inte någon bedömning utan det är rena utställningar men för bordsplaneringen kräver vi i alla fall förhandsanmälan.

Många modeller byggs varje år för att delta i tävlingar. När tävlingssäsongen är över så ställs modellen in i vitrinskåpet (eller i värsta fall i garderoben) och kommer aldrig ut och syns igen. Att delta i utställningar förändrar den bilden. Vi vill se många modeller, nya som gamla, och få en möjlighet till dialog med byggaren.

Matchbox SIG Matchbox logga

Matchbox har en given plats i varje modellbyggares hjärta, många minns fortfarande sin första Matchboxmodell i flerfärgad plast. Matchbox var unika på många sätt och gav ut objekt som vi inte ens visste existerade. Matchbox har sen länge slutat tillverkas, även om Revell ibland återutger från gamla Matchboxformar under eget namn. Målet med denna återkommande utställning är att visa upp alla Matchboxmodeller, så har du någon gammal Matchboxmodell i vitrinskåpet så ta med den eller bygg den gamla byggsatsen som legat i botten av garderoben i åratal. Står det Matchbox på kartongen eller formen så är den välkommen på utställningen.

Några bilder från  Matchbox SIG:en 2013:

USS_Indianapolis_CA-35_130406 Vought F4U-4 Corsair 1/72 Björn Bäcklund TP 78 Nordyyn Norseman 1/72 Lennart Muhr

M16_Halftrack_130406 Douglas_SBD_Dauntless_130406 Grumman_Hellcat_Yellow_130406

Hawker_Hunter_T7_130406 Heinkel_He_115_130406

Årets tema:  Resan

Man behöver inte tävla för att ställa ut modeller enligt årets tema.

”Work in Progress”

WIP on Me-110C 1/72 Markus Hedelin

WIP on Me-110C 1/72 Markus Hedelin

Vi vill att även de byggare som har lite svårt att göra färdigt ska få en chans att visa upp sig.
Så som en ren utställning så testar vi ett köra med “Work in Progress” eller på god svenska ”på G”.
Vi tror det finns en hel del intressanta projekt/modeller som visar olika idéer, tekniker, lösningar som med fördel kan visas upp och inte minst diskuteras och kommenteras. Här får alla byggare en chans att visa upp sina alster trots att de inte är klara.
Med denna utställning kan alla byggare deltaga i 08-Open.

Special Interest Snubbe

Årets Special Interest Snubbe är Pål Björkman.