Storbritannien vann ju Schneiders Cup 1929 med Supermarine S.6. 1931 Vann man med S.6B typen men man hade även uppdaterat S.6 till i princip de nya. Dessa S.6 blev S.6A och är vad jag tänkte ge mig på.
Den största synliga skillnaden mellan S.6A och S.6B är flottörerna. De är kortare på S.6A och tittar man på en sidovy så verkade det enkelt. Kapa bort ca. 7,2 mm i bakkant. Tittar man på flottören ovanifrån så visar det sig inte vara så enkelt. Här verkar det bäst att ta bort en sektion i mitten av flottören för att behålla "kurvaturen. Jag kände mig helt ställd och det var därför jag behövde flottörerna. För att kunna experimentera var sågsnitten skulle läggas. Hemma igen efter mötet satt jag och stirrade på ritningar och modellen och tog sedan ett beslut. Flottören kortades i bakkant och en kil sågades bot på ovansidan.
På undersidan lades två snitt så att kölen behölls. Sedan var planen att trycka ihop flottören i bakkant.
Det gick inte så bra att trycka ihop delarna så ett snitt lades runt om för att försvaga så att det skulle gå att trycka ihop men det slutade med att allt knäcktes i flera delar. Jag limmade ihop allt och kunde konstatera att baken blev alltför spetsig och inte tillräckligt rundad i formen.
Problemet verkar vara att jag kapade bort för mycket plast men grundidén fungerade.
Modellen hade ju två flottörer så jag gav mig på nästa också. Jag tog bort mindre material denna gång så nu gick det bra at trycka ihop den.
Formen blev rundare och bredare längst bak.
Sprickorna vid snitten fylldes med superlim och bakpulver. Resultatet blev bättre än förväntat så nu har jag en plan för mitt plan.