Såg denna och undrar om matmodeller är en gammal eller en kommande trend? Det är ju Bandai så det kan möjligen vara en referens till någon animerad kulturyttring!?
Men nudlar är gott så kanske koppen ska få introduceras till stashen Tänkte om den byggs köra färgsättning från Blade Runner
"Plastic model kit, do not eat" står det på kartongen. Chaplin käkade ju upp sin sko i Guldfeber så då borde det ju gå att trycka i sig även denna vid nästa lock-down. Med rätt vädring, AK generic noodle wash och torrborstning, så kan man säkert lura en och annan student att försöka äta nudlarna i alla fall. Finns säkert uppdateringar i ets och resin.
I övrigt så finns det ju i Asien sedan länge plastmat som förevisas kunden så att den vet vad den beställer, sushi mm.
Kanske inte hela förklaringen, men som bakgrund så kan det vara värt att känna till att restauranger i Japan oftast har sin meny gjord som plastimitationer stående i en monter/skyltfönster i anslutning till entrén. Går man i Tokyos köksdistrikt så finns hela butiker som bara säljer plastimitationer till sådana montrar, av allt från friterade jätteräkor och glasskreationer, till tofugryta på nudelbädd och kobebiff med glaserade kålblad.
Imitationerna kan vara gjorda med mer eller mindre finess, och ha stått olika länge i de där montrarna. Ibland kunde rätterna se ganska oaptitliga ut där de stod, dammiga och solblekta, men om man bara vågade sig in så var maten man fick in hur fräsch och god som helst.
Tack för info Erik. Låter som en trolig förklaring och att det möjligen kommer fler "matdisplay-modeller". Kommer nog inte sälja så bra i Europa dock, eller?
Mvh Micke
IDF Armored Corps motto: "האדם שבטנק ינצח" - The man in the tank shall win!
zapper skrev: ↑17 jun 2021, 13:36
Kanske inte hela förklaringen, men som bakgrund så kan det vara värt att känna till att restauranger i Japan oftast har sin meny gjord som plastimitationer stående i en monter/skyltfönster i anslutning till entrén. Går man i Tokyos köksdistrikt så finns hela butiker som bara säljer plastimitationer till sådana montrar, av allt från friterade jätteräkor och glasskreationer, till tofugryta på nudelbädd och kobebiff med glaserade kålblad.
Imitationerna kan vara gjorda med mer eller mindre finess, och ha stått olika länge i de där montrarna. Ibland kunde rätterna se ganska oaptitliga ut där de stod, dammiga och solblekta, men om man bara vågade sig in så var maten man fick in hur fräsch och god som helst.
I ett avsnitt av Tekniskt Magasin fick man se hur dom maträtterna tillagades. Bl a lade man smält plast i vatten.
Matdisplaymodeller med bakelser m.m. som förebilder finns ju redan hos vissa stora konditorikedjor i Tyskland och det finns nischade företag som enbart tillverkar sådana mycket verklighetstrogna modeller. Detta såg jag i en dokumentär på tysk TV när jag var där på lite kortsemester för ett par år sedan.