Airfix i knipa (igen)...

På detta forum diskuteras allt om skalamodeller och relaterade ämnen såsom byggteknik, verktyg, byggsatser, modellrelaterad forskning, evenemang mm. Har du problem eller frågor har du också kommit till rätt ställe - tveka inte att ställa en fråga.
Björn Fransson
Inlägg: 3314
Blev medlem: 25 jan 2012, 22:02
Ort: Närke
Kontakt:

Airfix i knipa (igen)...

Inlägg av Björn Fransson »

Tyvärr är det inte bara Heller som är i knipa. Airfix - eller rättare sagt moderbolaget Hornby - är illa ute. VD:n har avgått och bolaget söker med ljus och lykta efter nya investerare. Extra trist är att Airfix lär gå rätt bra, Typhoonen i 1/24 var tydligen en riktig kioskvältare som räddade 2014 och flera andra nya releaser har gått bra. Men just nu finns viss risk att om Hornby faller, dras Airfix med. En lååååång tråd på Britmodeller berättar mer.

http://www.britmodeller.com/forums/inde ... are-price/
SwedBear
Inlägg: 62
Blev medlem: 24 okt 2014, 14:53
Namn: Björn Endre
Ort: Stockholm

Re: Airfix i knipa (igen)...

Inlägg av SwedBear »

:(. Jag har blivit förtjust i "nya" Airfix. Byggde deras nya Boulton Defiant och har den nyaste 1/48 på väg till mig. De hade också en del nya kommande som jag var intresserad av. Trist om de dras med i fallet om de nu går bättre. Å andra sidan så kanske någon då köper ut dom. Det skulle väl i så fall även kunna påverka Humbrol som också är ägda av Hornby.
Stefan S
Inlägg: 932
Blev medlem: 30 jan 2012, 20:34

Re: Airfix i knipa (igen)...

Inlägg av Stefan S »

Här en lång tråd om problemen med Hornby sett ur mj-perspektiv. Visar bl a sårbarheten av att vara beroende av externa leverantörer och inte sköta om produktionen själva

http://www.rmweb.co.uk/community/index. ... t-warning/

Stefan
Skriv svar