Hej Morgan!
Min personliga åsikt om preshading: strunta i det! Du kan få precis samma effekt i efterhand genom att skugga med till exempel pigment utan att ha problemet med att måla tillräckligt tunt för att preshadingen ska lysa igenom. Självklart kan du ju prova och försvinner effekten när du målar kan du naturligtvis återskapa det i efterhand!
När jag ändå är igång och skriver så kan jag ta arbetsordningen som jag skulle kört om jag skulle måla en 262:a (utan presenning

)
1) Montera ihop cockpit och motorer, måla dem, montera sedan ihop hela modellen förutom ställ och annat utstickande krafs.
2) Spackla och slipa så noga du kan efter behov.
3) Maska cockpit och fram/bakände på motorer så du inte får in färg där du inte vill ha. Landställsutrymmena skulle jag lämna öppna.
4) Prima. Jag gillar Tamiya Fine White.
5) Inspektera noga, du åker nog på lite slip och spackel ytterligare.
5) En runda primer till om du tycker det behövs.
5,5) Jag skulle limma dit huven nu, maska den och måla huvramarna mörkgrå (lämplig färg så inte kamot syns inifrån). Smaksak men det blir bättre om huven är med i processen tycker jag.
6) Måla undersidan.
7) Maska undersidan.
8) Måla ljusaste färgen över hela ovansidan
9) Maska av det som ska vara ljust
10) Måla mörka färgen
11) Ta bort maskeringen
Efter detta skulle jag blanklacka (om inte färgerna jag använt redan är tillräckligt blanka) och sätta dit dekalerna. Därefter en omgång halvmatt för att försegla allt och därefter jobba vidare med vädring och detaljmålning.
Tips om sprayfärg: sätt den i en skål med varmvatten (från kranen, inte från vattenkokaren, ABSOLUT INTE från vattenkokaren...) i fem minuter innan du ska måla.
Ofta är sprayfärgerna lite aggressivare än vanliga färger så blaska inte på så det rinner, det kan krävas lite övning. Primern funkar också ganska bra som ett "spärrlager" mot att de andra färgerna ger sig på plasten.
Hälsningar
Magnus